Top 5 najmoćnijih kućnih kina

Kućno je kino dugo godina bilo simbol prestiža, poput Bang & Olufsen hardveraja za zvučne ekstremiste ili nabrijanih Brabusovih modela za ljubitelje Mercedesa. Naravno, sam pojam “kućnoga kina” neki definiraju malo većim zaslonom i ugodnijom foteljom, no oni drugi ne staju sve dok ne preslikaju cjelokupnu atmosferu Cinestara u svoja četiri kućna zida. Dakako, ima i onih koji idu korak dalje, poput ove ekipe.

 

 

 

Star Trek: TNG kino

Na sam spomen Picardove družbe geekovima cure sline. A zamislite se tek u kućnom kinu dostojnom Enterpriseove palube: pneumatska vrata koja se otvaraju sa “ššš-ššš”, alarm koji osvjetljava cijelu sobu u stanje pripravnosti, paneli s LED-icama koji trepere kao da će Geordi LaForge svakoga časa početi petljati po njima. Ipak, kako je cijelo kino izgrađeno 2007. godine, najveća razlučivost koju podržava je danas skromnih 720p. Ništa zato, gazda ima poslužitelj koji drži 3 816 DVD-ova!

kino

 

 

 

 

Bat-pećina

Tvrtka Elite Home Theater Seating kao dio svoje promotivne kampanje izgradila je pravu Batmanovu nastambu oko dvanaest savršenih kožnih sjedala u kojima bi se čak i guza čovjeka šišmiša otopila od divote. Uz golem Batmanov simbol na platnu, sa stropa vise “pravi” stalaktiti, a “skuplja” (ako se taj epitet uopće može prilijepiti) inačica pećine uključuje i Batmanova odijela u staklenim ormarićima. Ono, ako se nakon filma vlasnik poželi boriti za pravdu. Inače, ista ekipa danas nudi i interijer Pirata s Kariba.

kino1

 

 

 

 

 

Stargate Atlantis

Jedan je fan franšize Stargate izgradio vlastitu kinodvoranu iste tematike. Frajer se zove Jacob Yarmuth, a konačna brojka na računu izgradnje dvorane i zvjezdanih ukrasa oko nje (uključujući i portal u drugi univerzum) popela se na izvanzemaljskih 70 hiljada dolara. Kako i ne bi: na krovu su optička vlakna koja imitiraju zvijezde padalice, negdje u pozadini skrivena su dva Sonyjeva tornja s osamstotinjak DVD-ova, THX ozvučenje i vrata koja klize bez dodira.

kino2

 

 

 

 

Star Wars

Na svijetu je mnogo kinodvorana uređenih u stilu najpopularnije svemirske franšize, ali je jedna jedina ovakva Zvijezda smrti: uredio ju je Doug Chiang, isti onaj koji je dizajnirao cjelokupnu prvu i drugu epizodu sage, svaki je prozor osvijetljen zvjezdicama od optičkih vlakana, a DVD mediji pohranjeni su iza vrata. Vrata su, zar ste sumnjali, zapravo smrznuti Han Solo u karbonitu. Vlasnici su pak Vic Wertz i Lisa Stevens, voditelji službenoga Star Wars fan kluba, a cijelu su stvar financirali prodajom igračaka ljubiteljima dungeons & dragons društvenih igara.

kino3

 

 

 

 

Titanic

Kino najslavnijega broda svih vremena nije u vlasništvu Jamesa Camerona, nego Donnyja Hacketa, vlasnika tvrtke Casa Cinema. Ista se bavi dizajnom kućnih kinodvorana za dokone bogatune, a dnevni boravak Titanica idealan je interijer za hvastanje dizajnerskim postignućima, zar ne? Uz tek nekoliko debelih (zbilja debelih!) fotelja i art nouveau namještaja, teško je zamisliti gledanje Kralja lavova. Međutim, kako je ipak riječ o američkome tržištu, sve prolazi.

kino4

 

planb.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bosančica kao umjetnički motiv na etiketi za vino