Transcom dolazi u Zenicu!

Datum objave
15/03/2021

Nakon velikog uspjeha u Tuzli i uspješnog pokretanja novog projekta na njemačkom jeziku, švedska kompanija Transcom širi svoje poslovanje na teritoriju Bosne i Hercegovine te najavljuje dolazak u Zenicu.

Na temelju detaljnog istraživanja tržišta, Zenica je od strane Transcoma prepoznata kao optimalna lokacija za otvaranje novog kontaktnog centra. Dok tim u Tuzli broji već više od 120 uposlenika, u Zenici je prvi tim agenata nedavno prošao kroz detaljnu obuku za posao i započeo s pružanjem korisničke podrške klijentu iz inozemstva na njemačkom jeziku.

U kompaniji navode da su ponosni zbog toga što mogu predstaviti svoje partnerstvo s velikim internacionalnim kompanijima iz raznih branši. Partneri su, baš kao i Transcom, prepoznali tržište Bosne i Hercegovine kao odličan odabir upravo zbog kvalitetne radne snage. Posao obuhvata komunikaciju sa klijentima sa njemačkog govornog područja putem telefona, e-maila i chata te ne uključuje prodaju, nego se temelji na pružanju korisničke podrške. Uz visoku razinu njemačkog, potrebno je i poznavanje engleskog jezika.

– Dosadašnje iskustvo u Transcomu je veoma pozitivno. Firma je ponudila sve moguće uslove i podršku za rad od kuće, čak i uslovima pandemije ništa nije prepušteno slučaju. Paze na svaki detalj, što nam govori da je riječ o jednoj veoma ozbiljnoj firmi i mogu preporučiti svima koji žele dobar, stabilan i dobro plaćeni posao neka se prijave u firmu Transcom. Sve službe od HR-a pa do team leadera, svi su susretljivi i voljni pomoći oko svake stavke gdje je potrebna pomoć, iskustvo je agenta Aldina iz Zenice.

Kao i u Tuzli, svim agentima u Zenici omogućena je atraktivna plata uz motivirajuće mjesečne bonuse, zaposlenje uz ugovor o radu na puno ili nepuno radno vrijeme, profesionalna obuka za posao u trajanju od dvije sedmice uz prijavu od prvog dana obuke, dva slobodna dana u sedmici i niz drugih pogodnosti. U kompaniji navode kako je u Tuzli velik broj agenata koji su se istaknuli svojim radom u prvim mjesecima promaknut na pozicije voditelja timova, što se očekuje i za tim u Zenici, budući da kompanija uvijek nastoji svojim uposlenicima pružiti priliku za daljnji napredak i razvoj.

Kontaktni centar u Zenici nalazit će se na adresi Ulica Nikole Tesle 5, a trenutno je u fazi pripreme. Kompanija se aktivno prilagođava uslovima u okruženju, stoga je kompletno digitalizirala svoje poslovanje i omogućila agentima da rade od kuće dok radovi na izgradnji kontaktnog centra ne budu završeni. Po završetku radova, kao i u Tuzli, svim usposlenicima koji budu radili iz kontaktnog centra konstantno će biti osigurane maske, dezinfekcijska sredstva i razmak između radnih jedinica, kako bi uz najviše standarde sigurnosti mogli obavljati svakodnevne zadatke.

Naše iskustvo u Bosni i Hercegovini, kao i u cijeloj regiji, je izvrsno. Izrazito smo zadovoljni s interesom koje je lokalno stanovništvo iskazalo prema radu u Transcomu, kao i s kvalitetom radne snage. Veselim se svim novim kolegama i od srca im želim dobrodošlicu u naš ured u Zenici, rekao je Martin Oljača, regionalni manager za selekciju i zapošljavanje.

Transcom poziva sve zainteresovane da se prijave putem linka u nastavku te da preporuče svojim poznanicima koji aktivno govore njemački jezik da pročitaju više o kompaniji i stupe u kontakt s Transcomovim timom na sljedećem linku.

Detaljnije informacije vezane uz samu kompaniju i otvorena radna mjesta moguće je pronaći na web stranici kompanije ili na njihovim profilima na društvenim mrežama, Facebook i Instagram, putem kojih je moguće stupiti u kontakt s Transcom timom te saznati više informacija o svim karijernim mogućnostima koje će novom timu u Zenici biti na raspolaganju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Svjetska premijera filma TOMA Dragana Bjelogrlića zatvara 27. Sarajevo Film Festival