Transcom dolazi u Zenicu!

Datum objave
15/03/2021

Nakon velikog uspjeha u Tuzli i uspješnog pokretanja novog projekta na njemačkom jeziku, švedska kompanija Transcom širi svoje poslovanje na teritoriju Bosne i Hercegovine te najavljuje dolazak u Zenicu.

Na temelju detaljnog istraživanja tržišta, Zenica je od strane Transcoma prepoznata kao optimalna lokacija za otvaranje novog kontaktnog centra. Dok tim u Tuzli broji već više od 120 uposlenika, u Zenici je prvi tim agenata nedavno prošao kroz detaljnu obuku za posao i započeo s pružanjem korisničke podrške klijentu iz inozemstva na njemačkom jeziku.

U kompaniji navode da su ponosni zbog toga što mogu predstaviti svoje partnerstvo s velikim internacionalnim kompanijima iz raznih branši. Partneri su, baš kao i Transcom, prepoznali tržište Bosne i Hercegovine kao odličan odabir upravo zbog kvalitetne radne snage. Posao obuhvata komunikaciju sa klijentima sa njemačkog govornog područja putem telefona, e-maila i chata te ne uključuje prodaju, nego se temelji na pružanju korisničke podrške. Uz visoku razinu njemačkog, potrebno je i poznavanje engleskog jezika.

– Dosadašnje iskustvo u Transcomu je veoma pozitivno. Firma je ponudila sve moguće uslove i podršku za rad od kuće, čak i uslovima pandemije ništa nije prepušteno slučaju. Paze na svaki detalj, što nam govori da je riječ o jednoj veoma ozbiljnoj firmi i mogu preporučiti svima koji žele dobar, stabilan i dobro plaćeni posao neka se prijave u firmu Transcom. Sve službe od HR-a pa do team leadera, svi su susretljivi i voljni pomoći oko svake stavke gdje je potrebna pomoć, iskustvo je agenta Aldina iz Zenice.

Kao i u Tuzli, svim agentima u Zenici omogućena je atraktivna plata uz motivirajuće mjesečne bonuse, zaposlenje uz ugovor o radu na puno ili nepuno radno vrijeme, profesionalna obuka za posao u trajanju od dvije sedmice uz prijavu od prvog dana obuke, dva slobodna dana u sedmici i niz drugih pogodnosti. U kompaniji navode kako je u Tuzli velik broj agenata koji su se istaknuli svojim radom u prvim mjesecima promaknut na pozicije voditelja timova, što se očekuje i za tim u Zenici, budući da kompanija uvijek nastoji svojim uposlenicima pružiti priliku za daljnji napredak i razvoj.

Kontaktni centar u Zenici nalazit će se na adresi Ulica Nikole Tesle 5, a trenutno je u fazi pripreme. Kompanija se aktivno prilagođava uslovima u okruženju, stoga je kompletno digitalizirala svoje poslovanje i omogućila agentima da rade od kuće dok radovi na izgradnji kontaktnog centra ne budu završeni. Po završetku radova, kao i u Tuzli, svim usposlenicima koji budu radili iz kontaktnog centra konstantno će biti osigurane maske, dezinfekcijska sredstva i razmak između radnih jedinica, kako bi uz najviše standarde sigurnosti mogli obavljati svakodnevne zadatke.

Naše iskustvo u Bosni i Hercegovini, kao i u cijeloj regiji, je izvrsno. Izrazito smo zadovoljni s interesom koje je lokalno stanovništvo iskazalo prema radu u Transcomu, kao i s kvalitetom radne snage. Veselim se svim novim kolegama i od srca im želim dobrodošlicu u naš ured u Zenici, rekao je Martin Oljača, regionalni manager za selekciju i zapošljavanje.

Transcom poziva sve zainteresovane da se prijave putem linka u nastavku te da preporuče svojim poznanicima koji aktivno govore njemački jezik da pročitaju više o kompaniji i stupe u kontakt s Transcomovim timom na sljedećem linku.

Detaljnije informacije vezane uz samu kompaniju i otvorena radna mjesta moguće je pronaći na web stranici kompanije ili na njihovim profilima na društvenim mrežama, Facebook i Instagram, putem kojih je moguće stupiti u kontakt s Transcom timom te saznati više informacija o svim karijernim mogućnostima koje će novom timu u Zenici biti na raspolaganju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Putuj odgovorno!#vidisrbiju : Porodične zimske čarolije