Trinaesto izdanje FASHIONCLASH FESTIVALA u novembru

Festival koji slavi savremenu modnu kulturu

Datum objave
29/09/2021

Trinaesto izdanje međunarodnog i interdisciplinarnog FASHIONCLASH festivala u Maastrichtu održat će se od 26. do 28. novembra 2021. u Maastrichtu. Tokom trodnevnog hibridnog (on-& offline program) festivala, nova generacija dizajnera i umjetnika iz cijelog svijeta će imati priliku pokazati svoj rad širokoj, internacionalnoj publici. Program donosi izložbe, modne revije i pozorišne predstave, radionice i projekcije filmova, te projekte koji istražuju, kontekstualiziraju i slave savremenu modnu kulturu.

FASHIONCLASH Festival posvećen je otkrivanju, poticanju i oblikovanju razvoja mode i otvaranju tog razvoja širokoj publici. Festivalski program usredotočuje se na razvoj i prezentiranje performativnih iskustava u kojima dizajneri imaju izazov da aktivno eksperimentiraju s oblicima prezentacija.

Sudionici festivala pripadaju generaciji dizajnera/ca i umjetnika/ca koji istražuju i dovode u pitanje granice njihove discipline. Svojim djelima kreću se između transdisciplinarnog područja mode, društvenog dizajna i vizualnih umjetnosti.
Program se sastoji od odabira iz dostavljenih prijedloga i iz projekata koje je pokrenuo sam FASHIONCLASH, a koji se razvijaju u koprodukciji s drugima organizacijama.

 

Svako izdanje FASHIONCLASH Festivala sarađuje s različitim umjetnicima u kreiranju kampanje. Za 13. izdanje, koje je inspirisano hibridnim festivalskim programom, sarađivali su sa rediteljicom Lucom Tichelman i Leom van den Boornom, kostimografom i direktorom kostimskog odjeljenja Opere Zuid.

FASHIONCLASH Festival dostupan je svima putem prodaje ulaznica i besplatnih aktivnosti. Program se sastoji od online i offline prezentacija. Ulaznice će biti u prodaji početkom novembra. Više informacija o programu, sudionicima i prodaji ulaznica uskoro će bit će dostupno na FashionClash.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zaljubili smo se u novu kolekciju MAKE ME nakita kreiranog u saradnji sa ENISOM ČIŠIĆEM