Trinaesto izdanje FASHIONCLASH FESTIVALA u novembru

Festival koji slavi savremenu modnu kulturu

Datum objave
29/09/2021

Trinaesto izdanje međunarodnog i interdisciplinarnog FASHIONCLASH festivala u Maastrichtu održat će se od 26. do 28. novembra 2021. u Maastrichtu. Tokom trodnevnog hibridnog (on-& offline program) festivala, nova generacija dizajnera i umjetnika iz cijelog svijeta će imati priliku pokazati svoj rad širokoj, internacionalnoj publici. Program donosi izložbe, modne revije i pozorišne predstave, radionice i projekcije filmova, te projekte koji istražuju, kontekstualiziraju i slave savremenu modnu kulturu.

FASHIONCLASH Festival posvećen je otkrivanju, poticanju i oblikovanju razvoja mode i otvaranju tog razvoja širokoj publici. Festivalski program usredotočuje se na razvoj i prezentiranje performativnih iskustava u kojima dizajneri imaju izazov da aktivno eksperimentiraju s oblicima prezentacija.

Sudionici festivala pripadaju generaciji dizajnera/ca i umjetnika/ca koji istražuju i dovode u pitanje granice njihove discipline. Svojim djelima kreću se između transdisciplinarnog područja mode, društvenog dizajna i vizualnih umjetnosti.
Program se sastoji od odabira iz dostavljenih prijedloga i iz projekata koje je pokrenuo sam FASHIONCLASH, a koji se razvijaju u koprodukciji s drugima organizacijama.

 

Svako izdanje FASHIONCLASH Festivala sarađuje s različitim umjetnicima u kreiranju kampanje. Za 13. izdanje, koje je inspirisano hibridnim festivalskim programom, sarađivali su sa rediteljicom Lucom Tichelman i Leom van den Boornom, kostimografom i direktorom kostimskog odjeljenja Opere Zuid.

FASHIONCLASH Festival dostupan je svima putem prodaje ulaznica i besplatnih aktivnosti. Program se sastoji od online i offline prezentacija. Ulaznice će biti u prodaji početkom novembra. Više informacija o programu, sudionicima i prodaji ulaznica uskoro će bit će dostupno na FashionClash.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova kolekcija Marka Fehéra priziva duh i euforiju 14. Zimskih olimpijskih igara