Triangle-of-Sadness_Fredrik-Wenzel_©Plattform-Produktion

TROUGAO TUGE Rubena Östlunda od 22. decembra u kinima u BiH

Datum objave
09/12/2022
fotografija
Plattform Produktion

Film Trougao tuge švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala, u kina širom Bosne i Hercegovine dolazi od 22. decembra.

Trougao tuge razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva, koja je redatelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.

 

Film Trougao tuge koji je otvorio ovogodišnji Sarajevo Film Festival i čiji je jedan od koproducenata Obala Art Centar iz Sarajeva, osvojio je nominacije Evropske filmske akademije u kategorijama najboljeg evropskog filma, režije, scenarija – Ruben Östlund i za najboljeg glumca – Zlatko Burić. Ceremonija dodjele nagrada Evropske filmske akademije održat će se u subotu, 10. decembra u Rejkjaviku.

Yaya (Charlbi Dean) i Carl (Harris Dickinson) modeli su i influenseri pozvani na krstarenje superjahtom koju će svojom pojavom promovisati na društvenim mrežama. Među ostalim uvaženim putnicima nalaze se i ruski bogataš Dimitry (Zlatko Burić) i njegova žena Vera (Sunnyi Melles), stariji britanski bračni par koji je bogatstvo zaradio na trgovini oružjem, šlagirana Njemica koja ponavlja jednu rečenicu te kapetan Thomas (Woody Harrelson).

Uloge u filmu ostvarili su Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles, Amanda Walker, Oliver Ford Davies, Arvin Kananian, Carolina Gynning i Ralph Schicha.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Više od 5000 posjetitelja jubilarnog Weekenda opravdalo #SAMODOĐI