U Banjoj Luci upriličen VIKEND ZA ŽENE – BAZAR&YOGA

Datum objave
16/03/2022
fotografije
Svjetlana Panić i Mirjana Ribić

U subotu i nedjelju, 12. i 13. marta u Banjoj Luci upriličen je događaj pod nazivom Vikend za žene- Bazar & Yoga, koji je ujedno i jedna od ovogodgodišnjih aktivnosti koji organizuje bh.brend KAUR u saradnji sa ostalim bh. brendovima. Bazar se održao u novom lokalu Kafeterija 5 u Ulici Jevrejska 69. Lokal još uvijek nije zvanično otvoren, ali su im ljubazno ranije otvorili vrata za ovaj dogadaj.

Ada Vuk i Amra Ćorić
Amra Ćorić i Ada Vuk, Kaur kreativni duo

Svjesne smo koliko je bitna žena u društvu jer je žena ta koja svojim kvalitetima okuplja, podržava, njeguje i od svega umije da napravi kreaciju. Želimo da još jednom osnažimo te prelijepe kvalitete u svakoj ženi i da pružimo koncept koji pokazuje da pored vanjske ljepote mi svoju ljepotu trebamo najprije njegovati i unutar sebe. Sa željom da u ovakvim vremenima pokažemo koliko je jedinstvo i zajednica neophodno za svakog od nas okupili smo poseban tim žena poduzetnica koje će predstaviti svoje proizvode posjetiteljima bazara. Želimo na ovaj način da podstaknemo razmjenu, razgovor, druženje i zabavu među svima nama. Da ovaj koncept posluži kao inspiracija svakoj ženi da je sve moguće kada je želja iskrena i kada imamo pravu podršku, kažu nam Ada i Amra.

 

Na bazaru ste imali priliku da okusite REINA likere. Specijalni voćni likeri nastali iz želje da se svaka žena osjeti kao kraljica. Predstavljena su 4 okusa od kojih svaki nosi određene kvalitete žene. A žena koja stoji iza ovoga je moćna Ljiljana Vukelić koja je zaslužna za veliki dio organizacije samog eventa.

Niko nije mogao zaobići TEKNE. To je brend unikatnog porculanskog nakita i upotrebnih predmeta koji su inspirisani prirodom i pejzažima. Ono što biste imali na platnu možete nositi svaki dan. Akademska slikarica koja ručno izrađuje svaki komad je Jana Kuvelja i njena najveća podrška i naša majstorica Mirna Kuvelja.

Neodoljivi mirisi su neprestano privlačili ljude prema Shebek Beauty kutku. To su sapuni koje ćete poželjeti i pojesti koliko dobro mirišu. Ovo su premium proizvodi za njegu kože bazirani na najkvalitetnijim sastojcima. Ovi proizvodi su sigurno postali dio svačije svakodnevne njege sebe. Ruke Azre Karkin-Spahić su svaki proizvod iskreirale.

Svim damama pridružila se i spisateljica Tanja Spasojević (a.k.a. Belle the Ripper) koju često nazivamo i Rupi Kaur BIH. Na bazaru je održana promocija njene druge zbirke pjesama Ne pričaj me nikom, koja piše o svemu onome o čemu drugi ćute. Ovo je zbirka poezije o kojoj ćete itekako željeti svima da pričate. Svaka riječ je ispisana dušom i iskreno vas pogađa u srce.

I naravno tu je bio i KAUR. Brend odjeće koji je inspirisan prelijepim kvalitetima svake žene. Predstavljena je posljednja kolekcija pod taglineom Be fierce in being you kao i prvi KAUR Yoga bag na našem tržištu i premijerno je predstavljen ogrtač za prelaz sezone, proizvod iz najnovije kolekcije KAUR. Priča o KAUR je priča koju su započele dvije prijateljice duše, Amra Ćorić i Ada Vuk. Želja im je od samog početka da kroz KAUR i yogu grade zajednicu u kojoj svi želimo da živimo.

Posebne zahvale idu ljudima koji stoje iza lokala Kafeterije 5 na povjerenju da nam ustupe prostor koji još uvijek nije zvanično otvoren za publiku. Banja Luka definitivno dobija jedan svjetski restoran u svom centru i jedva čekamo da ga posjetimo uskoro.

Željele smo ovim eventom pokazati kolika je snaga u podršci jedni drugih. Da svaka od nas mora korak napraviti sama, ali kada smo podržane od strane naše zajednice taj iskorak je itekako snažan i pomjera granice naših mogućnosti. Kada jedna od nas raste rastemo i sve. Duboko smo dirnute cijelim ovim projektom i zbog toga želimo da ovo preraste u običaj i da ovakav jedan projekat prenesimo u sve gradove naše zemlje, pa i šire, kažu Ada i Amra. 

Sami pravimo male korake, zajedno pravimo velike iskorake.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice