U Beču se otvara prvi potpuno automatizovani restoran

Datum objave
07/10/2021
fotografija
Tabea Hepp

Restoran Foodie Fridge u svojoj ponudi sadrži organske proizvode lokalnih proizvođača i otvoren je 24 sata. Ovaj ugostiteljski objekat u bečkoj Ulici Taborstrasse 15, bit će otvoren 8. oktobra i sastoji se isključivo od automata. Međutim i pored manjka posluge važan ljudski faktor ipak ne izostaje.

U restoranu se mogu kupiti jela visokog kvaliteta u bilo koje doba dana i noći. Foodie Fridge je priča o ukusu u kojoj regionalni organski proizvodi igraju glavnu ulogu. Nudimo domaću hranu za ponijeti. Recepti nastaju u saradnji sa najboljim bečkim restoranima, rekao je Alexander Billasch, suvlasnik i direktor firme.

Hrana za ovaj restoran se nakon pripreme hladi, pakuje u ekološki prihvatljivu ambalažu te sprema u hladnjake. Na ovaj način ostaje ukusna i naredna tri do četiri dana. Odabrani recepti potječu pretežno iz tajlandske, španske, italijanske i austrijske kuhinje. U restoranu su postavljeni i automati za grickalice, kao na primjer veganski čips, slatkiši i pića iz Beča. Kompletan asortiman Foodie Fridgea obuhvata oko 300 proizvoda, uključujući sezonske ponude.

Pomoću aplikacije i automatizovanog sistema sadržaj frižidera je uvijek pregledan. Pristojan obrok se može kupiti već po cijeni od 7 do 10 eura, a ukoliko jelo sadrži ribu ili škampe, cijena je nešto viša. Kako se ne bi zapostavio ljudski faktor, u restoranu će se redovno održavati degustacije jela i prilike za razmjenu mišljenja kupaca i vlasnika.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
12 najboljih pjesama za vođenje ljubavi