U Beču se otvara prvi potpuno automatizovani restoran

Datum objave
07/10/2021
fotografija
Tabea Hepp

Restoran Foodie Fridge u svojoj ponudi sadrži organske proizvode lokalnih proizvođača i otvoren je 24 sata. Ovaj ugostiteljski objekat u bečkoj Ulici Taborstrasse 15, bit će otvoren 8. oktobra i sastoji se isključivo od automata. Međutim i pored manjka posluge važan ljudski faktor ipak ne izostaje.

U restoranu se mogu kupiti jela visokog kvaliteta u bilo koje doba dana i noći. Foodie Fridge je priča o ukusu u kojoj regionalni organski proizvodi igraju glavnu ulogu. Nudimo domaću hranu za ponijeti. Recepti nastaju u saradnji sa najboljim bečkim restoranima, rekao je Alexander Billasch, suvlasnik i direktor firme.

Hrana za ovaj restoran se nakon pripreme hladi, pakuje u ekološki prihvatljivu ambalažu te sprema u hladnjake. Na ovaj način ostaje ukusna i naredna tri do četiri dana. Odabrani recepti potječu pretežno iz tajlandske, španske, italijanske i austrijske kuhinje. U restoranu su postavljeni i automati za grickalice, kao na primjer veganski čips, slatkiši i pića iz Beča. Kompletan asortiman Foodie Fridgea obuhvata oko 300 proizvoda, uključujući sezonske ponude.

Pomoću aplikacije i automatizovanog sistema sadržaj frižidera je uvijek pregledan. Pristojan obrok se može kupiti već po cijeni od 7 do 10 eura, a ukoliko jelo sadrži ribu ili škampe, cijena je nešto viša. Kako se ne bi zapostavio ljudski faktor, u restoranu će se redovno održavati degustacije jela i prilike za razmjenu mišljenja kupaca i vlasnika.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fondacija L’Oréal i UNESCO dodijelili 45 međunarodnih nagrada uspješnim naučnicama