U četvrtak otvaranje POP-UP! FESTIVALA

EU info centar u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti organizuje Pop-up! Festival (25 – 27. oktobar 2018.). Trodnevni festival je namijenjen studentima vizuelnih umjetnosti i dizajna kao i mladim kreativcima u BiH i šire.

Festival će okupiti lokalne, regionalne i internacionalne umjetnike/ce, dizajnere/ce, ilustratore/ce, te kreativce/ke i studente/ce ALU i drugih univerziteta u regiji. Festival je podijeljen u sljedeće aktivnosti: predavanja, radionice, Pecha Kuchaprezentacije i izložbe. Ovogodišnja tema festivala je kulturno naslijeđe, u cilju obilježavanja 2018 – Evropske godine kulturnog naslijeđa.

 

Tokom otvaranja festivala, 25. oktobra, na Akademiji likovnih umjetnosti bit će upriličeno otvaranje izložbe radova renomiranih vizuelnih umjetnika i umjetnica iz regiona i EU koji će držati predavanje tokom festivala.

 

Prisutnima će se obratiti ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, Marina Finci, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo i Bojan Hadžihalilović, profesor Akademije likovnih umjetnosti.

 

Informacije o festivalu i detaljan program pogledajte na oficijelnoj stranici http://www.popup.ba/ 

 

A4 program

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Senzacionalni Mikula i njegovi Nadničari dolaze u Sarajevo