U CINESTAR KINA je stigla WONDER WOMAN 1984

Datum objave
22/12/2020

Nakon višemjesečnog čekanja, jedan od najvećih blockbustera svih vremena napokon stiže u kina, a sve ljubitelje i ljubiteljice  DC-a obradovat će i činjenica da ga mogu pogledati u vrhunskim formatima u CineStaru: 4DX, RealD 3D i eXtreme dvorani, a u novootvorenom CineStaru Sarajevo poseban doživljaj filmu dat će premium lounge, royal beds, love box ili vip relax sjedišta.

Fantastična Gal Gadot se vratila ulozi hrabre Amazonke u nastavku velikog DC kino hita iz 2017. godine koji je postao akcioni film sa najvećom zaradom u historiji koji je režirala žena. I ovaj je nastavak režirala izvrsna Patty Jenkins.

Za razliku od prvog filma čija je radnja smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata, nastavak priče o Diani Prince smješten je, kako i naslov kaže, u osamdesete godine prošlog vijeka. Radi se o potpuno novom utjelovljenju Wonder Woman.

Zanimljivost sa snimanja je da su žene na setu morale savladati poligon sa preprekama, pokazati svoje gimnastičke vještine i proći plivački ispit kako bi postale Amazonke u Wonder Woman 1984.

Među takmičarima u triatlonu tokom Amazonskih igara koje vidimo tokom uvodne scene filma su Doutzen Kroes, Brontë Lavine, Dayna Grant, Jessie Graff, Miranda Chambers, Jade Johnson, Moe Sasegbon, Briony Scarlet i Gwendolyn Osborne. Na amazonskom stadionu su atletičarke Christiaan Schodel (akrobacije u zraku), Scarlet (plivanje), Jenny Pacey (plivanje), Saskia Neville (trčanje po zidu, salto unazad), Donna Forbes (parkour), Katie McDonnell (parkour) i Hayley Warnes (jahačica).

Wonder Woman nije samo još jedan film o superheroini, to je film koji donosi radnju u kojoj je ova superjunakinja tretirana sa dostojanstvom, poštovanjem i na način koji zaslužuje. Možemo stoga reći da se radi o zaista pravom filmu koji osnažuje žene!

Sa režiserkom Patty Jenkins i Gal Gadot u naslovnoj ulozi, u filmu ćemo gledati i Chrisa Pinea, Kristen Wiig kao Cheetah, Pedra Pascala, Robin Wright i Connie Nielsen.

Ulaznice za film Wonder Woman 1984 su već danas u prodaji na blagajnama kina ili online, a film možete pogledati u CineStar kinima u najprestižnijim formatima pretpremijerno od srijede, 23. decembra ili redovno na programu od 24. decembra.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Evropska premijera dokumentarnog filma HOTEL JUGOSLAVIJA na Berlinaleu