U klubu Silver & Smoke Melange sa AudioStormom, G.Eddom i Fornivom

Ove subote, 4. marta, u klubu Silver & Smoke održat će se klupska noć Melange koju osmišljava i uređuje producent i DJ Forniva. Ovo je treća edicija ovog programa, a Fornivini gosti su AudioStorm iz Podgorice i G.Edd.

 

Ognjen Vuković aka. AudioStorm, jedan je od najiskusnijih crnogorskih DJ-eva i producenata koji je svoju sreću pronašao u deep tech i progressive house zvuku. Od ranog djetinjstva pokazivao je interesovanje za muziku, i obožavao bendove kao što su Pink Floyd, Joy Division, Depeche Mode, a početkom devedesetih se okrenuo promovisanju elektronske muzike i underground žurki u Crnoj Gori, te postigao u svijetu zapaženi uspijeh svojim izdanjima.

 

AudioStorm sada izdaje za nekoliko najetabliranijih etiketa u njegovom žanru kao što su: Sudbeat, Bonzai Music, Movement Recordings itd, a njegove trake kontinuirano vrte svjetski DJ-evi i producenti Richie Hawtin, James Zabiela, Nick Muir, Robert Babitz, Dave Seaman i mnogi drugi, koji su mu bili inspiracija da se nastavi baviti ovom muzikom.

 

Njegov novi remix trake Shmuel Flash – Chilling moments, koju donosimo u nastavku, a koja je nedavno objavljena za free download, imala je rekordnih 100 000 slušanja u samo nekoliko dana.

 

 

 

G. Edd je DJ, producent i promoter iz Zenice sa sarajevskom adresom koji je na bh. sceni dugi niz godina. Jedan je od osnivača Lunar Festivala, jednog od najvažnijih domaćih festivala elektronske muzike, kao i tvorac Bjutiful Selekšn klupskih večeri. House je njegov osnovni muzički stil koji vrlo često kombinira sa ostalim žanrovima ovisno o potrebama publike i okruženja. U nastavku poslušajte njegov trosatni set nedavno snimljen u klubu Silver & Smoke.

 

 

I na kraju, moramo spomenuti da je domaćin ovog programa Forniva sa posljednjih nekoliko izdanja nastavio kontinuitet redovnog ulaska i zadržavanja u TOP 100, najboljih beatport izdanja na deep, tech i progressive chartovima, te se uskoro očekuje i njegov novi EP na prestižnom labelu Bonzai Music, a u nastavku preslušajte najnoviji remix u saradnji sa slovenskim producentom Alexom Nemecom koji je ekskluzivno promoviran u britanskom magazinu muzičkom Decoded.

 

 

Bit će ovo nadasve zanimljiva kombinacija muzičkih stilova, koju svakako vrijedi poslušati i koja obećava mnogo plesa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Soraja Ćehić: Vladarica set dizajna u svijetu visoke mode