U novembru treće izdanje studentskog festivala POSTFEST

Datum objave
19/10/2021
naslovna fotografija
Postfest 2019.

Asocijacija studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo organizuje treće izdanje studentskog festivala POSTFEST, koje od ove godine pored pozorišnog programa ima i filmski! Festival će ugostiti studente sa 6 regionalnih akademija od 5, 6. i 7. novembra 2021. godine u Sarajevu. Pozorišni program se održava u Pozorištu mladih Sarajevo, a filmski u kinu Meeting Point. Pod sloganom RE:START studenti i studentice žele da ponovo uživaju u pozorištu i filmu, te kroz druženje naprave nove fantastične saradnje!

Festival je zamišljen kao susret Akademija scenskih/dramskih umjetnosti iz Bosne i Hercegovine i regiona i sastoji se iz programskog i edukativnog dijela. U programskom dijelu će biti predstavljene 3 studentske cjelovečernje predstave sa Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Akademije umetnosti Novi Sad i Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, te 2 filmska slota sačinjena od studentskih kratkih filmova sa Fakulteta dramskih umetnosti Beograd, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Akademije umetnosti Novi Sad i Akademije dramskih umjetnosti Zagreb. U edukativnom dijelu održat će se dva masterclassa eminentnih eksperata iz industrije.

Međunarodni studentski, pozorišni i filmski festival POSTFEST želi okupiti studente/ice regionalnih akademija i tako kreirati platformu za potencijalni razvoj studentskih projekata od regionalnog značaja. Projekt je osmišljen sa motivom studenti za studente, te ga u potpunosti implementiraju studenti Asocijacije studenata Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Festival je prvi ovakvog tipa u BiH i za svog postojanja održan je i u online formatu, što svakako ističe činjenicu da žele da on postane tradicija i važno mjesto okupljanja mladih autora i autorica.

Jedan od ciljeva ovog festivala jeste i da se tradicionalno prenosi na nove generacije studenata koji dolaze na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, te je, između ostalog, ove godine imenovana i nova direktorica festivala, studentica produkcije, Adna Rizvan.

Festival su podržali fondacija Schuler Helfen Leben Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Pratite društvene mreže Postfest Sarajevo i uskoro saznajte više informacija o programu i samom festivalu, kao i o načinu preuzimanja ulaznica, koje su besplatne za sve festivalske sadržaje!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Frexinet, najpopularnije špansko pjenušavo vino, stiglo na bh. tržište