U Sarajevu javna tribina o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe

U Sarajevu će se, na Fakultetu političkih nauka, 27. oktobra (petak) sa početkom u 16:00, održati prva javna tribina na temu Legalizacija marihuane u medicinske svrhe. Tribina se održava u okviru OPEN festivala, najvećeg evropskog festivala slobode.

 

open festival

 

Na tribini će učestvovati: Dean Herenda (Onej Slovenija), Božidar Radišić (Legalise Weed), Irfan Ribić (student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu), Samir Forić (Fakultet političkih nauka) i Alfredo Pascual (ESFL). Moderator tribine je Merima Bećirović (udruženje Multi).

 

Cilj tribine je da se otvori javna diskusija u vezi legalizacije marihuane u medicinske svrhe, sa fokusom na pomoć teško oboljelima u Bosni i Hercegovini i regionu. Učesnici tribine će podijeliti vlastita iskustva po pitanju liječenja marihuanom, ali i promišljanja o značaju legalizacije marihuane. Tribina je otvorena za sve zaintersovane, te će se značaj dio vremena iskoristiti za diskusiju sa prisutnom publikom.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.