U Sarajevu održana prva Digital Divas by Avon konferencija

U posljednjoj nedjelji maja organizovan je vrlo zanimljiv blogerski susret, ali ne na internetu već u Kongresnom centru Hotela Terme na Ilidži, pored Sarajeva. Događaj je zanimljiv iz niza razloga a jedan od njih je svakako i činjenica da je to bio prvi skup u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju isključivo Beauty i Fashion blogeri.

 

Imajući u vidu sve veći značaj blogova koji tretiraju teme vezane za modu i ljepotu, odnosno imajući u vidu broj blogova koji se bave modom i ljepotom kao i njihovu brojnu publiku, Avon se odlučio za organizaciju konferencije Digital Divas by Avon, koja je nakon niza uspješnica u nekim evropskim zemljama dočekala i bosanskohercegovačko izdanje.

 

avon 01

 

Glavni cilj konferencije bio je, okupljanje domaćih blogera kako bi na licu mjesta razmijenili svoja iskustva ali i kako bi kroz zanimljiva predavanja i praktične radionice spoznali nove tehnike rada i korisne informacije. Kao kompanija smo uočili potrebu da napravimo upravo jednu ovakvu konferenciju na kojoj ćemo blogerima, koji su za nas veoma bitni partneri, omogućili da nauče nešto novo i naravno ta znanja primjene na svojim blogovima, istaknula je Šejla Korjenić, PR specijalista kompanije Avon.

 

 

Jedna od trenutno najprepoznatljivijih i najpopularnijih blogerica iz Bosne i Hercegovine Jasmina Perić sa bloga MakeUp Arena, sa svojim kolegicama i kolegama podijelila je svoju zamiljivu priču:

 

Svi koji misle da će uspjeh doći preko noći varaju se i neće uspeti u ovom svjetu. Potrebno je mnogo truda i strpljenja da bi rezultati došli. Ali ukoliko vas rad na blogu upotpunjava i osećate se bolje kada pišete, nastavite tako a uspjeh će doći.

 

Jasmina Perić / MakeUp Arena
Jasmina Perić / MakeUp Arena

 

Vladan Gavrić sa bloga Lonely robot in a wasteland, jedan od najprominentnijih modnih blogera u našoj zemlji i modni urednik FBL portala pričao je o blogerskoj perspektivi iz muškog ugla te o svom radu u sklopu Fashion.Beauty.Love Street Style projekta.

 

Mnogima je čudno da vide muškarca u ovom svijetu, ali to je sasvim normalna stvar i moram istaći da je na Zapadu to sasvim uobičajena praksa i gdje su muškarci jako zastupljeni u svijetu modnih blogova.

 

Blogerima se predstavila glavna i odgovorna urednica magazina Ljepota&Zdravlje Jelena Joksimović koja je pojasnila zašto modni magazini vole blogove, dok je nezavisna PR konsultantica Ines Bulajić dala niz savjeta o tome kako se grade dobre veze sa profesionalacima.

 

Jelena Joksimović / Ljepoza & Zdravlje
Jelena Joksimović / Ljepoza & Zdravlje

 

Fotograf Mirza Subašić je kroz radionicu demonstrirao tehnike fotografije koje olakšavaju rad i poboljšavaju kvalitet fotografija i pojasnio kako da se one primjene.

 

Organizatori su u ime i ispred svih učesnika konferencije, uručili i ček sa simboličnim iznosom predstavnici Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBIH, kako bi i na ovaj dan koji je bio posvećen blogericama učinili jedno malo dobro djelo u ime svih okupljenih.

 

Jedan od sponzora konferencije bila je i kompanija Prestigio koja je jednu sretnu blogericu obradovala novim Prestigio tabletom.

 

Na konferenciji je učestvovalo 40 blogera iz cijele Bosne i Herecegovine koji su nakon održane konferencije otišli puni novih znanja, sa novim iskustvima i prijateljstvima.

 

Kao dio svog poslovanja kompanija Avon će i dalje nastaviti svoju uspješnu saradnju da blogerskom zajednicom Bosne i Hercegovine te će nastaviti s organizacijom posebnih događaja namjenjenih upravo blogerima s ciljem jačanja blogerske scene na teritoriji naše države.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Clare Waight Keller napušta modnu kuću Chloé