U Španiji se otvara THE SHIRE park

Odlična vijest za sve ljubitelje Tolkienovih Gospodara prstenova, Hobita i Silmariliona dolazi iz Španije. Kako piše Euro Weekly News uskoro će se u provinciji Rincon de la Victoria u Malagi početi graditi Middle-Earth park La Comarca tj. The Shire. Gradonačelnik Francisko Saldado predstavio je planove na internacionalnom sajmu turizma u Madridu.

 

– The Shire će biti jedna od glavnih turističkih atrakcija grada. Bit će to mjesto za slobodne porodične aktivnosti, priroda i sport će ići ruku pod ruku u jedinstvenom prelijepom prostoru smještenom u vrijeme bajki i magičnih vilenjaka, istakao je gradonačelnik Saldado.

 

 

Park će biti podijeljen u više zona, uključujući i Zonu za avanturu koja će imati posebne atrakcije inspirirane Tolkienovim radom, uključujući i hobitske domove. Važno je naglasiti da će park biti baziran na Tolkienovim knjigama, a ne na radu Petera Jacksona, tako da sigurno nećete vidjeti repliku vilenakinje Tauriel.

 

The Shire park je još jedan razlog više da još jednom posjetimo Španiju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zavirite na LOLA.tees reviju na kojoj su predstavljeni najnoviji ljetni modeli