U Španiji se otvara THE SHIRE park

Odlična vijest za sve ljubitelje Tolkienovih Gospodara prstenova, Hobita i Silmariliona dolazi iz Španije. Kako piše Euro Weekly News uskoro će se u provinciji Rincon de la Victoria u Malagi početi graditi Middle-Earth park La Comarca tj. The Shire. Gradonačelnik Francisko Saldado predstavio je planove na internacionalnom sajmu turizma u Madridu.

 

– The Shire će biti jedna od glavnih turističkih atrakcija grada. Bit će to mjesto za slobodne porodične aktivnosti, priroda i sport će ići ruku pod ruku u jedinstvenom prelijepom prostoru smještenom u vrijeme bajki i magičnih vilenjaka, istakao je gradonačelnik Saldado.

 

 

Park će biti podijeljen u više zona, uključujući i Zonu za avanturu koja će imati posebne atrakcije inspirirane Tolkienovim radom, uključujući i hobitske domove. Važno je naglasiti da će park biti baziran na Tolkienovim knjigama, a ne na radu Petera Jacksona, tako da sigurno nećete vidjeti repliku vilenakinje Tauriel.

 

The Shire park je još jedan razlog više da još jednom posjetimo Španiju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.