U subotu na Bjelašnici prvo OTVORENO PRVENSTVO SKIIKS

Datum objave
10/02/2021
fotografija
@paytonvangorp via Twenty20

Povoljni uslovi na Bjelašnici ove skijaške sezone otvorili su vrata brojnim događajima koji promoviraju zimske sportove. Srž tih događaja su takmičenja u alpskom skijanju, odmjeravanje vještine i brzine skijanja, adrenalinski spektakl kako za učesnike, tako i za posmatrače i navijače. U mladom skijaškom Udruženju SKIIKS, skijanje je mnogo više od samog sporta. Kroz učešće u aktivnostima našeg udruženja, članovi usavršavaju tehnike alpskog skijanja, ali uče i o timskom radu, sportskim vrijednostima, takmičarskim uspjesima i neuspjesima, grade odnose s drugima i jačaju samopouzdanje. Istovremeno, putem alpskog skijanja SKIIKS aktivno sudjeluje u popularizaciji zimskog turizma i promociji BiH u svakom pogledu.

Ove godine, Skijaški klub  SKIIKS ponosno najavljuje svoju prvu trku – Otvoreno prvenstvo SKIIKS  za kategorije U8,U 10, U 12, U 14 I U16. Nakon takmičenja u večernjim satima bit će nastavljeno druženje  na SKIIKS VIP revijalnoj trci za prijatelje kluba i goste koji će kroz druženje i skijanje promovirati planinu Bijelašnicu, turizam i ski sport kao takav. Događaj je zakazan za 13.2.2021.na Bijlašnici ujutro od 09:00 do večeri.

Čitava organizacija događaja bit će prilagođena epidemiološkoj situaciji i u skladu za odlukama kriznog štaba. Pozivamo sve ljubitelje skijanja, zdravog života i dobre zabave u planinskom ambijentu da podrže skijaše i posjete Bjelašnicu!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Predivna 149 godina stara visterija