U subotu se održava prvi FESTIVAL ZDRAVLJA

Release Date
08/12/2020
fotografija
@south_juls via Twenty20

Prvi Festival zdravlja održat će se 12. decembra 2020. godine u Sarajevu u organizaciji Bistroa Zdravo. Festival ima za cilj edukaciju o zdravom načinu života, ali i promociju zdravih navika sa holističkim, tj. cjelovitim pristupom.

Glavna tema Festivala su nove spoznaje i način života koji balansira zdravlje, um i tijelo uz bogat program cjelodnevnih aktivnosti. S tim u vezi biti će održani mnogobrojni paneli i predavanja.

Ideja o pokretanju Festivala došla je spontano. Zdrava ishrana je izuzetno bitna, kao i njega prema cjelokupnom organizmu na fizički, mentalni i emocionalan način. Festivalom zdravlja, želimo istaknuti važnost kvalitetne prehrane i jakog imunološkog sistema, ispravan i kvalitetan pristup psihi, emociji i tijelu, riječi su Maje Pilav osnivačice Bistroa Zdravo.

Tako će na temu nutricionizam, prednosti i dobrobiti biljne ishrane predavanje održati dipl. nutricionista, Amela Ivković O’Reilly.  Predviđena je radionica kuhanja sa djecom i razvijanje svijesti o zdravoj prehrani koju će voditi Danira Šabić.

Planiran je panel o liječenjima kojima se potiče organizam da svojim prirodnim procesima djeluje na zdravlje. U panelu će učestvovati homeopatkinja i doktorica Šeila Kulenović – Latal, Harun Šabić predstavnik Udruženja MladiCe koje predstavljaju mrežu mladih izliječenih od raka, predstavnik aktivne grupe u sklopu Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, kao i predstavnica Roditeljske kuće Atifa Buldić Bešić.

U okviru Festivala sudjelovat će također Asja Dupanović refleksoterapeutkinja, Maja Pilav sa radionicom zdrave hrane, te Irma Pilav sa predavanjem o ishrani i treningu.

Tu je i radionica Croquis Nigth, specifična forma brzog crtanja – zapisi modela u pokretu. Model drži jednu pozu od 2 do 5 minuta, a da sve ima i notu neopisivog šarma, za vas poziraju živi modeli koje predvodi umjetnica Lea Jerlagić.

Uz panele i radionice, Festival zdravlja ponudio je priliku za predstavljanjebrojnim brendovima koji će imati svoje štandove, kao što su: Biona, zatim Studio 59 koji izrađuje unikatne drvene daske i namještaj, Rebecca Teclemariam sa svojim nakitom,  Pharmamaac – vegan linije Weledinih proizvoda, Beeluv cosmetics – domaća prirodna kozmetika, Tanja Munda – promocija eteričnih ulja, te Ingea Bio – prirodna kozmetika.

Ulaznice su 5KM, a sav novac koji će se prikupiti od ulaznica na Festivalu Zdravlja donirat će se u dobrotvorne svrhe predstavnicima Roditeljske kuće u Sarajevu.

Koncept zdrave hrane u Sarajevu već nekoliko godina uspješno promovira Bistro Zdravo, mjesto na kojem se ljubitelji zdrave hrane i cjelovitih namirnica, uz izvrstan jelovnik, druže, kuhaju, uče, razmjenjuju recepte i dolaze po zdrave namirnice.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Pragu upriličena izložba fotografija Aide Redžepagić posvećena radu Karla Paržika