U subotu se održava prvi FESTIVAL ZDRAVLJA

Datum objave
08/12/2020
fotografija
@south_juls via Twenty20

Prvi Festival zdravlja održat će se 12. decembra 2020. godine u Sarajevu u organizaciji Bistroa Zdravo. Festival ima za cilj edukaciju o zdravom načinu života, ali i promociju zdravih navika sa holističkim, tj. cjelovitim pristupom.

Glavna tema Festivala su nove spoznaje i način života koji balansira zdravlje, um i tijelo uz bogat program cjelodnevnih aktivnosti. S tim u vezi biti će održani mnogobrojni paneli i predavanja.

Ideja o pokretanju Festivala došla je spontano. Zdrava ishrana je izuzetno bitna, kao i njega prema cjelokupnom organizmu na fizički, mentalni i emocionalan način. Festivalom zdravlja, želimo istaknuti važnost kvalitetne prehrane i jakog imunološkog sistema, ispravan i kvalitetan pristup psihi, emociji i tijelu, riječi su Maje Pilav osnivačice Bistroa Zdravo.

Tako će na temu nutricionizam, prednosti i dobrobiti biljne ishrane predavanje održati dipl. nutricionista, Amela Ivković O’Reilly.  Predviđena je radionica kuhanja sa djecom i razvijanje svijesti o zdravoj prehrani koju će voditi Danira Šabić.

Planiran je panel o liječenjima kojima se potiče organizam da svojim prirodnim procesima djeluje na zdravlje. U panelu će učestvovati homeopatkinja i doktorica Šeila Kulenović – Latal, Harun Šabić predstavnik Udruženja MladiCe koje predstavljaju mrežu mladih izliječenih od raka, predstavnik aktivne grupe u sklopu Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, kao i predstavnica Roditeljske kuće Atifa Buldić Bešić.

U okviru Festivala sudjelovat će također Asja Dupanović refleksoterapeutkinja, Maja Pilav sa radionicom zdrave hrane, te Irma Pilav sa predavanjem o ishrani i treningu.

Tu je i radionica Croquis Nigth, specifična forma brzog crtanja – zapisi modela u pokretu. Model drži jednu pozu od 2 do 5 minuta, a da sve ima i notu neopisivog šarma, za vas poziraju živi modeli koje predvodi umjetnica Lea Jerlagić.

Uz panele i radionice, Festival zdravlja ponudio je priliku za predstavljanjebrojnim brendovima koji će imati svoje štandove, kao što su: Biona, zatim Studio 59 koji izrađuje unikatne drvene daske i namještaj, Rebecca Teclemariam sa svojim nakitom,  Pharmamaac – vegan linije Weledinih proizvoda, Beeluv cosmetics – domaća prirodna kozmetika, Tanja Munda – promocija eteričnih ulja, te Ingea Bio – prirodna kozmetika.

Ulaznice su 5KM, a sav novac koji će se prikupiti od ulaznica na Festivalu Zdravlja donirat će se u dobrotvorne svrhe predstavnicima Roditeljske kuće u Sarajevu.

Koncept zdrave hrane u Sarajevu već nekoliko godina uspješno promovira Bistro Zdravo, mjesto na kojem se ljubitelji zdrave hrane i cjelovitih namirnica, uz izvrstan jelovnik, druže, kuhaju, uče, razmjenjuju recepte i dolaze po zdrave namirnice.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovako su izgledali partyji na Ibizi ’80-ih