U Zvonu otvaranje izložbe UTISCI I ZBIVANJA autorice Milijane Lagumdžije

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono organizira otvaranje izložbe Utisci i zbivanja autorice Milijane Lagumdžije u srijedu, 7. decembra u 21:00. Ovom izložbom Zvono privodi kraju još jednu uspješnu programsku godinu.

 

Damir Nikšić, Osman Arslanagić, Kemal Hadžić, Zijah Sokolović, Milomir Kovačević, Alma Gačanin, Jasenka Kratović, Jusuf Hadžifejzović, Ismar Mujezinović, Jurinko Rajič, Namik Kabil, Enes Sivac, Nigel Osborne, Eun Su Lim, Nedžad Begović, Staffan Löfving, grupa Ambrosia, Bekim Sejranović, Marko Tomaš, samo su dio autora/ica koji/e su ukazali povjerenje i učestvovali u programima Zvona tokom 2016.

 

Umjetnica i dugogodišnja prijateljica Zvona Milijana Lagumdžija predstavit će zanimljiv ciklus pod nazivom Utisci i zbivanja koji je spoj vrhunskog slikarskog umijeća i načina doživljaja stvarnosti i ljudi u njoj.

 

milijana

 

Na velikim formatima koji će ispuniti cijelu galeriju pronaći ćemo ljude iz sarajevskog kulturnog miljea, a i one koji djeluju i na nekim drugim prostorima. Opušteni razgovori u nekim nekonvencionalnim ambijentima prenijeli su se zahvaljujući umjetnici na platno i ispričali priču o važnosti susreta, povezivanja, razmjeni mišljenja; o neophodnosti provođenja vremena u društvu koji u često sivoj stvarnosti postaje jedini zajednički ”ventil”, poručuju iz Zvona.

 

Milijana Lagumdžija završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu i Akademiju likovnih umjetnosti takođe u Sarajevu gdje je diplomirala na Odsijeku za grafiku. Dugogodišnja je profesorica Reklamne grafike u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Admir Delić: Čovjek treba makar posaditi drvo da ostane iza njega, da zna zašto je živio