Ugly fashion: Da li biste nosili ovaj trend?

Ako ste vjerni pratitelj/ca modnih trendova vjerovatno ste već vidjeli, a možda se i čudili, cipelama koje doslovno izgleda kao nešto što se na Balkanu nosi ‘oko kuće’. Ovaj kontroverzni trend za proljeće/ljeto 2016. već je nekoliko mjeseci hit među modnim insajderima, a iznenađujuća je i brzina kojom su high-street brendovi prisvojili ovu ideju s obzirom da se ne radi o tipu cipela za mase.

 

Celine
Celine

 

Sve je počelo sa modelom modne kuće Celine koji je inspiriran tradicionalnim marokanskim babouche papučama dok je trenutno najpoznatija verzija ovih cipela-natikača svakako Gucci model sa krznom.

 

gucci

 

Modne platforme i street style fotografije pokazuju kako ovi modeli nastavljaju dobijati na popularnosti. Uglavnom se nose uz casual varijante i minimalistički stil. Malo je vjerovatno da će ovaj trend zaživjeti i na našim glavnim ulicama, ali ako ništa, od sada se možete osjećati super trendi dok izbacujete smeće u vašim starim cipelama.

 

massimo dutti može se crop za naslovnu
Massimo Dutti
massimo dutti
Massimo Dutti
zara 88
Zara
zara 89
Zara

piše_Emina Saletović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bruno Mars kreira kolekciju u saradnji sa brendom Lacoste