ULUPUBiH: Izložba Alise Teletović u okviru projekta Umjetnost u izlogu 2021.

Datum objave
02/03/2021

Pejzaži duše, uma i srca slikarice i grafičke dizajnerice, Alise Teletović predstavljaju selekciju od deset slika, kombinovane tehnike, na papiru, dimenzija 80x60cm. Otvorenje, uz sve zakonske propise, održat će se u četvrtak 4.3.2021 u 13:00h u Galeriji ULUPUBIH, Koševo 7 Sarajevo. Izložbu ćete moći pogledati do 11. marta 2021. u periodu od 10:00 do 18:00, radnim danima i subotom.

– Pejzaži duše, uma i srca odražava razmišljanje da negdje duboko u nama, ispod granice svjesti, divljaju razni motivi i osjećanja, a uloga svjesnog Ja je, između ostalog, da sve njih uravnoteži. A kako, ako smo stalno u žurbi, u stresu i ne razvijamo svoj unutrašnji glas. Mi smo tako krhki i dragocjeni. Kako je tehničko-naučni svijet rastao, tako je naš svijet postajao dehumanizovan. Čovjek se osjeća usamljenim u univerzumu zato što više nije povezan s prirodom, izgubio je svoje autentično I nesvjesno značenje. Moje slike su Nada, nada i briga o sebi, o radosti i osmijehu života, razdraganosti memorije I sjećanja prisustnosti nas samih u prirodi, kaže slikarica.

Alisa Teletović bosanskohercegovačka slikarica, grafička dizajnerica i ilustratorica, slika i stvara već 20 godina, kako u Australiji tako i u Evropi. Dinamična biografija ove umjetnice obilježena je, već od malena, putovanjem i raznim gradovima, rođena u Banjoj Luci, odrasta u Hercegovini, izbjeglištvom, studijama i osnivanjem porodice u Australiji, povratkom u BiH i osnivanjem vlastitog ateljea u Sarajevu. Diplomirala je 2000. godine na RMIT univerzitetu u Melbourneu, gdje završava Bakalaureat u Umjetnosti i Elektronski Dizajn i Interaktivne Medije. Članica je Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH, Napretka, te ULUBIH-a. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih izložbi, između ostalog u Melbourneu, Perthu, Adelaide, Beču, Trogiru, Zagrebu, Sarajevu i Tuzli.  Laureatkinja je niza priznanja i nagrada. Umjetnički radovi autorice Alise Teletović nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama širom svijeta, a njeno umjetničko djelovanje možete pratiti na društvneim mrežama, te na zvaničnoj web stranici AlisaTeletovic i Michice.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte novi trailer za film JAMES BOND: NIJE VRIJEME ZA UMIRANJE