Unikatne čarape dizajnerice Nevene Kragić

Nevena Kragić, dizajnerica iz Niša po prirodi je sanjar, a po opredjeljenju realizator. Studirala je pravo i modni dizajn, ali je na kraju diploma modnog dizajna bila puno bitnija od diplome pravnika. Uprkos tome što je duže radila za poznate Niške brendove kao modna kreatorica, najčešće je deklarišu kao fotografkinju/rediteljicu, jer je njenoj nestrpljivoj ličnosti to bio najpodesniji umjetnički izraz – instant umjetnost, a u svijetu net-komunikacije i najprimjetniji.

 

 

Pokrenula je modnu liniju sa svojim imenom, koji se mahom bazira na formi, konstrukciji… Sa željom da sve svoje vizije ostvari, planira da živi bar 5 života.

 

kapkejks

 

 

Nama se se posebno svidjele unikatne, ručno rađene čarape koje su nastale kao potreba za dopunom kolekcije, da bi sada imale dominantniju ulogu. Pošto se radi o ručnom radu, svaki par čarapa je praktično unikat. Motivi su svakodnevnica – nečiji osmijeh, vic, krezavi zubi, savršenstvo nesavršenog, pjege, buljave sove, mačka sa poremećenim metabolizmom, moleri i uporne fleke…

 

– Postoje momenti u životu, ali i u stvaralačkoj karijeri koji nameću digresiju ili prečicu u sred same putanje. Pratite određeni puls koji se čini ispravnim, ali ne rijetko naiđete na stvaralačke provokacije koje vuku na drugu stranu i tu “ispravnost” dovode u pitanje. Ponekad radite nešto cijelim srcem, ali osjećate da lijeva komora nema sprovedeno centralno grijanje, pa jurite da saznate šta ste propustili. Tačnije – ja sam modni dizajner, ali sa obje ugrijane komore samo onda kada obojim/obučem i čarape. Nisam jedina koja ih “boji”, nisam ni prva… Možda je priča na njima bliska ljudima, pa je broj nogu koje privlačim sve veći. Do mjere i meni jedva ispratljivog. Volim igru sa naizgled “ružnim” stvarima, pa sam jednu kolekciju SPLASH čarapa reklamirala propratnim sloganom – Da vaše prosirene vene konačno imaju smisla! U vrijeme digitalnih generacija pribjegavam različitim načinima marketinga. Samim tim, iako svjesna da su same čarape na ulici odlična pokretna reklama – volim da podvučem i tako nekim sarkazmom, jer ja lično nisam baš “girly” tip, pa tako jedne “girly” čarape prođu kroz moj lični-sarkazam filter. Možda su upravo zbog toga sada negdje na asfaltu Bosne, Hrvatske, Slovenije, Belgije, Španije, Švedske, SAD-a… Možda su one najbolja verzija moje nedorečenosti, jer ja uvijek imam osjećaj da nisam sve rekla… Evo i sada… Ne znam kako da završim ovo… Možda da probam da nacrtam… tri tačke…na čarapama, istaknula je Nevena.

 

Završit ćemo priču sjajnim fotografijama. Uživajte u dizajnu njenih čarapa, ali još da napomenemo da ove unikatne čarape možete kupiti i u Metaphysika radnji u Sarajevu!

 

 

16

 

 

beti

 

 

2logo

 

 

3logo

 

 

8logo

 

 

02

 

 

a

 

 

13logo

 

 

10logo

 

 

6logo

 

 

4z

 

 

17

 

 

 

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Jesen je idealno vrijeme za vaše vjenčanje