Upoznajte Lammily, normalnu Barbie

Lutkica za djecu s realističnim tjelesnim proporcijama mogla bi uskoro postati stvarnost. Umjetnik Nickolay Lamm u maju prošle godine napravio je verziju Barbie lutke na 3D printeru bazirani na realističnim mjerama normalne 19-godišnjakinje. Vijest o tome kako bi “normalna” Barbie trebala izgledati postala je viralna i objavljena je svuda u svijetu. Lutka Barbie već je godinama na udaru kritika da djeci nameće sliku nestvarnog ideala ljepote, zapravo potpuno izobličenog, pretankog tijela.

 

 

A sada bi, zahvaljujući crowdfunding kampanji, realistična lutka mogla postati i stvarnost i stići u trgovine. Lamm je krenuo skupljati novac od širokih narodnih masa za početak proizvodnje lutkice koja bi se, nadajmo se, mogla uskoro naći u rukama djece diljem svijeta.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OfQu8pq0kok[/youtube]

 

 

Lutkicu je nazvao Lammily. Dizajnirana je tako da ima pokretne zglobove, koljena i noge, kao i njezina konkurencija, te prirodni, nježni make up i ležernu garderobu.

 

Lammily lammily-1

 

Većina lutkica na tržištu je odjevena poput princeza ili u nešto naglašeno otkačeno. Htio sam da Lammily nosi odjeću kakvu možete naći u običnoj trgovini, rekao je Lamm za Huffington Post.

 

Kaže da lutka cilja podjednako na roditelje i na djecu – poruka o izgledu tijela namijenjena je roditeljima, dok će se djeci jednostavno svidjeti lutkica koja je zabavna za igru.

 

Lamm je na samom početku crowdfunding kampanje, a već je prikupio više od deset hiljada dolara od potrebnih 95 hiljada. lammily-4

danas.net.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte kako je bilo na otvaranju Chanelove izložbe GABRIELLE CHANEL.MANIFESTE DE MODE u Parizu