Upoznajte Lammily, normalnu Barbie

Lutkica za djecu s realističnim tjelesnim proporcijama mogla bi uskoro postati stvarnost. Umjetnik Nickolay Lamm u maju prošle godine napravio je verziju Barbie lutke na 3D printeru bazirani na realističnim mjerama normalne 19-godišnjakinje. Vijest o tome kako bi “normalna” Barbie trebala izgledati postala je viralna i objavljena je svuda u svijetu. Lutka Barbie već je godinama na udaru kritika da djeci nameće sliku nestvarnog ideala ljepote, zapravo potpuno izobličenog, pretankog tijela.

 

 

A sada bi, zahvaljujući crowdfunding kampanji, realistična lutka mogla postati i stvarnost i stići u trgovine. Lamm je krenuo skupljati novac od širokih narodnih masa za početak proizvodnje lutkice koja bi se, nadajmo se, mogla uskoro naći u rukama djece diljem svijeta.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OfQu8pq0kok[/youtube]

 

 

Lutkicu je nazvao Lammily. Dizajnirana je tako da ima pokretne zglobove, koljena i noge, kao i njezina konkurencija, te prirodni, nježni make up i ležernu garderobu.

 

Lammily lammily-1

 

Većina lutkica na tržištu je odjevena poput princeza ili u nešto naglašeno otkačeno. Htio sam da Lammily nosi odjeću kakvu možete naći u običnoj trgovini, rekao je Lamm za Huffington Post.

 

Kaže da lutka cilja podjednako na roditelje i na djecu – poruka o izgledu tijela namijenjena je roditeljima, dok će se djeci jednostavno svidjeti lutkica koja je zabavna za igru.

 

Lamm je na samom početku crowdfunding kampanje, a već je prikupio više od deset hiljada dolara od potrebnih 95 hiljada. lammily-4

danas.net.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Svi pričaju o Starbucks čaši koja je ‘zalutala’ u seriju Game of Thrones