Upriličen prvi craft beer attraction u BiH

Sarajevska pivara d.d. i The Brew Pub, uz podršku udruženja volimpivo.ba, organizirali su u Pivnici HS Prvi craft beer attraction u BiH. Svoje proizvode predstavilo je osam craft pivara iz Sarajeva, Mostara, Livna, Doboja, Širokog Brijega, Visokog i Banje Luke. Sarajevska pivara je organizacijom ovog pivarskog festivala pružila podršku malim proizvođačima piva.

 

Prvi craft berr attraction u BiH  (1)

 

Sarajevska pivara, kao najstarije industrijsko postrojenje i najstarija pivara u BiH, pionir je pivarstva u našoj zemlji i prirodno je da podržimo one koji su, poput nas, istinski posvećeni proizvodnji piva. Na ovaj način smo omogućili malim proizvođačima da predstave svoje umijeće kuhanja piva, ali i svim istinskim pivopijama da probaju craft piva koja se proizvode u našoj zemlji, rekao je marketing menadžer Sarajevske pivare d.d. Adnan Kamber.

 

Posljednjih nekoliko godina craft pivo veoma je popularno u svijetu, a sam postupak predstavlja vještinu pravljenja piva u malim pivarama, koje se pravi po tradicionalnim, ali i inovativnim receptima.

 

Sve veći trend craft pivara u svijetu nije zaobišao ni našu zemlju, pa je mala grupa ljudi osnovala udruženje svih koji su zainteresovani za malu kućnu proizvodnju raznih piva. Iz te grupe nastale su i malo ozbiljnije craft pivare koje na našem tržište nude nove vrste piva, koje se od standardnih lagera i pilsnera razlikuju po okusu, boji, mirisu, te udjelu alkohola. Mogućnost da predstavimo naša piva u prekrsanoj Pivnici HS za naše članove je velika čast i događaj, istakao je predstavnik proizvođača craft piva Arman Galičić.

 

Svi ljubitelji piva su, osim u Sarajevskom, mogli uživati u raznim ale vrstama i okusima kao što su ipa, apa, wit, gruit, porter, stout, red i sl. Posebno iznenađenje za sve posjetitelje Festivala bili su pivski kokteli sa Sarajevskim tamnim, svijetlim i bezalkoholnim.

Prvi craft berr attraction u BiH  (2) Prvi craft berr attraction u BiH  (4) Prvi craft berr attraction u BiH  (5) Prvi craft berr attraction u BiH  (6) Prvi craft berr attraction u BiH  (7) Prvi craft berr attraction u BiH  (8) Prvi craft berr attraction u BiH  (9)

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
BaRiba lifestyle kao sinonim za brigu o zdravlju sa užitkom