Upriličen prvi craft beer attraction u BiH

Sarajevska pivara d.d. i The Brew Pub, uz podršku udruženja volimpivo.ba, organizirali su u Pivnici HS Prvi craft beer attraction u BiH. Svoje proizvode predstavilo je osam craft pivara iz Sarajeva, Mostara, Livna, Doboja, Širokog Brijega, Visokog i Banje Luke. Sarajevska pivara je organizacijom ovog pivarskog festivala pružila podršku malim proizvođačima piva.

 

Prvi craft berr attraction u BiH  (1)

 

Sarajevska pivara, kao najstarije industrijsko postrojenje i najstarija pivara u BiH, pionir je pivarstva u našoj zemlji i prirodno je da podržimo one koji su, poput nas, istinski posvećeni proizvodnji piva. Na ovaj način smo omogućili malim proizvođačima da predstave svoje umijeće kuhanja piva, ali i svim istinskim pivopijama da probaju craft piva koja se proizvode u našoj zemlji, rekao je marketing menadžer Sarajevske pivare d.d. Adnan Kamber.

 

Posljednjih nekoliko godina craft pivo veoma je popularno u svijetu, a sam postupak predstavlja vještinu pravljenja piva u malim pivarama, koje se pravi po tradicionalnim, ali i inovativnim receptima.

 

Sve veći trend craft pivara u svijetu nije zaobišao ni našu zemlju, pa je mala grupa ljudi osnovala udruženje svih koji su zainteresovani za malu kućnu proizvodnju raznih piva. Iz te grupe nastale su i malo ozbiljnije craft pivare koje na našem tržište nude nove vrste piva, koje se od standardnih lagera i pilsnera razlikuju po okusu, boji, mirisu, te udjelu alkohola. Mogućnost da predstavimo naša piva u prekrsanoj Pivnici HS za naše članove je velika čast i događaj, istakao je predstavnik proizvođača craft piva Arman Galičić.

 

Svi ljubitelji piva su, osim u Sarajevskom, mogli uživati u raznim ale vrstama i okusima kao što su ipa, apa, wit, gruit, porter, stout, red i sl. Posebno iznenađenje za sve posjetitelje Festivala bili su pivski kokteli sa Sarajevskim tamnim, svijetlim i bezalkoholnim.

Prvi craft berr attraction u BiH  (2) Prvi craft berr attraction u BiH  (4) Prvi craft berr attraction u BiH  (5) Prvi craft berr attraction u BiH  (6) Prvi craft berr attraction u BiH  (7) Prvi craft berr attraction u BiH  (8) Prvi craft berr attraction u BiH  (9)

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CINESTAR CINEMAS otvara moderno kino u Prijedoru