URBANO LJETO fotografkinje Nine Mašić-Lizdek

Fotografkinja Nina Mašić-Lizdek predstavila je novi editorijal nazvan Urban Summer. Editorijal je osmišjen kao neobavezni zajednički projekt pri kojem je željela uključiti određene ljude sa bh. modne scene, odnosno profesionalce i kreativce koji bi imali priliku da pokažu svoje vještine ili kreacije unutar polja kojim se bave. Tako je došla do projekta u kojem predstavlja kolekciju obuće brenda Irregular Choice (cipelice potražite u Metaphysika dućanu) i haljine modnog dizajnera Milana Senića.

 

Kako bi ostali dosljedni konceptu urbanog ljeta odlučili su se da modela Merimu Ramadanović smjeste u urbanu lokaciju koja svijetlom i prozračnom atmosferom asocira na ljetni period. Za make-up i frizuru pobrinuo se vizažista Sanjin Egon.

 

Što se tiče samog koncepta Urbano ljeto, namjera je bila da sve ove kreacije stavimo u kontekst nekih urbanih ljetnih scena koje graniče između laganog i oštrog, minimalističnog i monumentalnog. U startu smo htjeli da svako od učesnika projekta ima neki svoj vizuelni prostor na fotografijama u kojem će se istaći, pa tako imamo vrlo jednostavne i minimalistične Milanove kreacije koje se ističu svojom oštrom geometrijom i elegancijom, a njihova neutralnost opet dozvoljava da do izražaja dođe obuća sa živopisnim teksturama i bojama, što je u vizuelnom kontrastu sa Milanovim kreacijama, rekla je za naš portal fotografkinja Nina Mašić-Lizdek.

 

Za finalni izgled i ambijent pobrinuo se Goran Lizdek koji je radio modeliranje svih scena, tako da su s ovim projektom pomalo zašli i u oblast kompjuterski generirane grafike, što im je i bio cilj.

 

Urban Summer (1) Urban Summer (2) Urban Summer (3) Urban Summer (4) Urban Summer (5) Urban Summer (6)

 

model_Merima Ramadanović

fotografija_Nina Mašić-Lizdek

CGI & foto-montaža_Goran Lizdek

odjeća_Milan Senić

obuća_Irregular choice

vizažist i frizura_Sanjin Egon

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Trinaesto izdanje FASHIONCLASH FESTIVALA u novembru