USAID/INSPIRE organizuje trening ‘Prava LGBTIQ osoba’

Datum objave
06/12/2021

USAID/INSPIRE organizuje trening  Prava LGBTIQ osoba  koji ima za cilj upoznati učesnike i učesnice sa osnovnim konceptom ljudskih prava, nosiocima, te vrijednostima jednakosti, slobode i nediskriminacije. Prisutni će imati priliku da se upoznaju sa međunarodnim, regionalnim i nacionalnim pravnim okvirom za zaštitu seksualnih i rodnih manjina, te izabranim slučajevima iz pravne prakse. Kroz debatu će razvijati argumentaciju putem koje će u javnoj sferi biti u mogućnosti zagovarati za poboljšanje položaja seksualnih i rodnih manjina.

Trening će se održati u hotelu Hills, Ilidža, Sarajevo od 13. do 15. decembra. Molimo da u skladu sa vašim ugovornim obavezama delegirate jednog učesnika/cu koji se može prijaviti OVDJE

Napominjemo da se iz svake organizacije prijavljuje samo jedan učesnik/ca, te da je potrebno da ta osoba ranije nije prisustvovala na istom treningu u okviru ovog programa. Prijave su moguće od 30.11. do 8.12. Prijava na trening ne osigurava odabir, tako da ćete o konačnoj odluci biti blagovremeno obaviješteni. Organizator snosi troškove smještaja za učesnike koji dolaze van Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, te refundira putne troškove.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mihael Prosen: Želimo publiku koja će prepoznati naš zvuk