USAID/INSPIRE organizuje trening ‘Prava LGBTIQ osoba’

Release Date
06/12/2021

USAID/INSPIRE organizuje trening  Prava LGBTIQ osoba  koji ima za cilj upoznati učesnike i učesnice sa osnovnim konceptom ljudskih prava, nosiocima, te vrijednostima jednakosti, slobode i nediskriminacije. Prisutni će imati priliku da se upoznaju sa međunarodnim, regionalnim i nacionalnim pravnim okvirom za zaštitu seksualnih i rodnih manjina, te izabranim slučajevima iz pravne prakse. Kroz debatu će razvijati argumentaciju putem koje će u javnoj sferi biti u mogućnosti zagovarati za poboljšanje položaja seksualnih i rodnih manjina.

Trening će se održati u hotelu Hills, Ilidža, Sarajevo od 13. do 15. decembra. Molimo da u skladu sa vašim ugovornim obavezama delegirate jednog učesnika/cu koji se može prijaviti OVDJE

Napominjemo da se iz svake organizacije prijavljuje samo jedan učesnik/ca, te da je potrebno da ta osoba ranije nije prisustvovala na istom treningu u okviru ovog programa. Prijave su moguće od 30.11. do 8.12. Prijava na trening ne osigurava odabir, tako da ćete o konačnoj odluci biti blagovremeno obaviješteni. Organizator snosi troškove smještaja za učesnike koji dolaze van Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva, te refundira putne troškove.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Svečanu ceremoniju otvaranja 22. Sarajevo Film Festivala vodit će glumica Alena Džebo