Uspješno održano četvrto izdanje DAN U PRIRODI SA DIA MAROM

Datum objave
10/10/2022

Četvrti po redu Dan u prirodi s Dia Marom, ove godine se održao u prostorijama Košnice, u sklopu veganskog restorana Bistro Zdravo u Sarajevu. Tokom panela koji je otvorio event razgovaralo se o navikama u ishrani, zabludama, marketinškim trikovima i kako s lakoćom promijeniti loše navike i stvoriti neke bolje. Učesnice panela su bile nutricionistkinja Amela Ivković O’Reilly, clean beauty influencer Marina Spasojević – Dia Mara, certificirana Montessori učiteljica Danira Šabić – Danni’s Little Kitchen i magistrica nutricionizma, biohemije i fiziologije, T ajna Klisura,

Odgovorile su na osnovna pitanja koja se tiču prvih koraka ka zdravijem životu poput važnosti čitanja deklaracija i drugih znakova/certifikata na kozmetickim proizvodima, na koje sastojke posebno trebamo obratiti pažnju, prehrambene navike djece koje stvaraju roditelji, a razgovaralo se i o bolestima novog doba. Panel je definitivno bio motivacija mnogim da krenu sa prvim koracima ka zdravijoj verziji sebe.

U sklopu eventa su se održale tri radionice. My Unique Perfume je radionica parfema koju je održala Maida Džeko, osnivačica Apothecary brenda, gdje su učesnici/e imale priliku upoznati se sa oko 50 esencijalnih ulja i absoluta i od onih koje žele, napraviti svoj prirodni uljani parfem. Druga radionica na kojoj su djevojke plesale sa sjajnom Irmom Pilav u studio MOVE.ba. Waistline je radionica – čas plesa sa fokusom na kukove, u toku kojeg se oslobađa nakupljena i stagnirana energija kroz varijacije ritmičnog pokretanja kukova. Za najmlađe posjetioce eventa bila je zadužena Danira Šabić, Dannis Little Kitchen. Kreativna, zabavna i ono najvažnije zdrava, mala škola kuhanja je potakla mališane, ali i njihove roditelje na zdravije obroke i užine.

Generalni pokrovitelji eventa Essence i Catrice cosmetics su osigurali svim posjetiocima besplatno šminkanje u svom kutku I na taj način predstavili novitete na tržištu.

Cijela organizacija ne bi bila moguća bez sponzora eventa: Nacomi, Ben&Anna, dm BiH, PediaKid, EcoDenta, NutrinoLab, Apothecary, EcoEgg, BeeLuv, Oaza, NaydaNakit, Druženje sa sponzorima je bilo zabavno, jer pored korisnih informacija o svim brendovima koji su učestvovali, pripremili su i super poklone za sve posjetioce.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
EKSKLUZIVNO: André Lamoglia kroz objektiv Marija Ilića