Uspješno okončana konferencija Microsoft NetWork 7

S velikim uspjehom završena je i sedma po redu Microsoft NetWork konferencija, u organizaciji kompanije Microsoft BiH i njenih partnera. Tokom tri dana u Grand Hotelu Neum, čak 900 učesnika prisustvovalo je na 80 održanih predavanja, a na jednom mjestu okupili su se brojni IT stručnjaci i predavači, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i regiona.

 

Prvog dana konferencije govorili smo konceptualno o digitalnoj transformaciji poslovanja, a drugog i trećeg objasnili smo šta ona znači u praksi. I ovogodišnjom konferencijom dali smo do znanja koliko je važno podizanje svijesti o sigurnosti okruženja i podataka korisnika, o čemu su se donijeli zaključci na održanom okruglom stolu. Hvala svim našim partnerima bez kojih organizacija ovako velikog događaja ne bi bila moguća. Već razmišljamo o narednoj konferenciji, i zasigurno ćemo i iduće godine prezentirati uspješne priče lokalnih kompanija i partnera, ali i govoriti o rezultatima naše suradnje s fakultetima i doprinosa obrazovanju, kazao je Enis Šahinović, direktor programa Microsoft NetWork konferencije

 

Završen MS NetWork 1

 

Na konferenciji su predstavljena nova rješenja, a održan je i okrugli stol o temi Cyber sigurnost gdje je ukazano da je i Bosna i Hercegovina među najugroženijim zemljama u regionu sa aspekta ranjivosti informacionih sistema. Naš krivični zakon je zadovoljavajući, a jedan od najvećih problema je nedostatak stručnog kadra.

 

Završen MS NetWork 2

 

Nedostatak propisa ne može nam biti izgovor za neaktivnost po tom pitanju. Podizanje svijesti o opasnostima ovakve vrste kriminala je veoma važna, a upravo građani su jedan od najvažnijih segmenata u toj borbi. Cyber criminal nema granica, a izuzetno je teško odrediti odakle je došla opasnost te ko je nadležan za rješavanje tog problema, istakao je Arben Murtezić, direktor JU Centar za edukaciju sudija i tužilaca u FBiH

 

Posebno interesovanje učesnika i predstavnika medija vladalo je za Bussines Day koji je okupio menadžere vodećih bh. kompanija, ali i za studente koji su predstavljali svoje inovacije. Drugog dana konferencije predavanjima u Neumu prisustvovalo je i 50 studenata sa Fakulteta informacijskih tehnologija iz Mostara, koji je među prvima postao dio velikog projekta MS Skills Centar.

 

Fokus Microsoft NetWork konferencije ove godine bio je na tehnologijama, i inovacijama te rješenjima u oblaku koji omogućavaju optimizaciju poslovanja i podižu produktivnost. Predstavljen je i proces migracije sa lokalne na cloud infrastrukturu, razgovaralo se o iskustvima korisnika iz Bosne i Hercegovinu u ovom procesu, ali i novim mogućnostima dostupnih Microsoft cloud servisa kao što su Azure, Dynamics 365, Enterprise Mobility Suite, Office 365 i drugih.

 

Nakon brojnih predavanja, učesnici konferencije opustili su se na party-ju ”Glava u oblacima”, te uživali u dobro poznatim muzičkim hitovima kultne grupe Zabranjeno Pušenje i izvedbi mlade zvijezde Amine Hamzić.

 

Završen MS NetWork 7

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Seksi aplikacija za mobitele koja čuva vaše zdravlje