Uspješno završena NetWork 9 konferencija

Na NetWork 9 konferenciji su se mogle saznati posljednje informacije iz svijeta razvoja vještačke inteligencije i drugih IT tehnologija. Neum je ponovo bio mjesto susreta najuticajnijih bh. i regionalnih IT stručnjaka/kinja iz privatnog i javnog sektora.

 

U 80 predavanja raspoređenih tokom tri dana konferencije, učesnici/ce su imali priliku da slušaju o najvećim dostignućima koja pokreću globalne ekonomije i društva. Na Business Dayu podijeljena su iskustva nekih od vodećih bh. kompanija, te su održane zanimljive radionice namijenjene IT stručnjacima/kama. Učesnici/ce su također imali priliku uživati u produktivnoj panel diskusiji u organizaciji kompanije Mistral Technologies o tome šta je aktuelno u DevOps svijetu uz učešće predavača sa NetWork 9 konferencije.

 

6 5 - NetWork 9 -predavanje

 

Ženama u IT sektoru je ove godine posvećena posebna pažnja i predstavljene su istaknute i uspješne stručnjakinje koje dolaze iz lokalnih i regionalnih kompanija. U sklopu trećeg dana je prezentiran i projekt IT Girls podržan od strane UNICEF-a, koji se u BiH zalaže za rodnu ravnopravnost žena u IT-u.

 

2 - NetWork 9 - Dzenita Demir IT girls

 

NetWork 9 konferencija je na jednom mjestu okupila 1100 ljudi iz sfera informacionih tehnologija, biznisa, akademske zajednice i javnih institucija koji su iskoristili priliku za poslovne susrete i razmjenu znanja.

 

Ocjenu NetWork 9 konferencije je dao Enis Šahinović iz Microsofta, zadužen za program ovogodišnje konferencije:

 

– NetWork konferencija je i ove godine zabilježila rast broja učesnika i predavača, no bitnije od toga je svakako iskazano zadovoljstvo svih učesnika konferencije ponuđenim sadržajem i prilikom za ostvarivanje poslovnih susreta sa lokalnim partnerima, IT stručnjacima i predstavnicima nekih od najvećih bh. kompanija. Sa programom, odnosno temama NetWork konferencije kao što su vještačka inteligencija i poboljšanje sigurnosti IT infrastrukture, identiteta i podataka, svake godine ukazujemo na globalne trendove i rješenja koja se mogu primijeniti u javnom i komercijalnom sektoru, sa željom da se već do naredne godine neka od predstavljenih rješenja implementiraju i u Bosni i Hercegovini. Digitalna transformacija kao pojam ne znači ništa ako je ne prati uvođenje digitalnih identiteta građana i pravnih lica, e-potpisa, certifikata ili e-pečata, uz razmjenu podataka među institucijama, a što je uz postojanje dobre volje i svijesti za potrebom implementacije takvih rješenja moguće realizovati uz podršku dostupnih tehnoloških rješanja i Microsoft partnera.

 

1 NetWork 9 - Enis Sahinovic

Izjava direktora sadržaja devete NetWork konferencije je ujedno i zaključak sa kojim su se složile sve kompanije koje su podržale ovaj događaj, a to je potreba da se u Bosni i Hercegovini uhvati korak sa digitalnom transformacijom tržišta i društva i pokaže da ova zemlja posjeduje stručnjake koji su to sposobni sprovesti.

 

Sve informacije o NetWork 9 konferenciji koja se održala pod sloganom „Connecting the Dots“ dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.networkkonferencija.ba.

 

Novosti o konferenciji NetWork 9 dostupne su i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.

 

#NetworkBiH  i #ConnectingTheDots

 

3 - NetWork 9 -Marina Milicevic 5a - NetWork 9 - Adis Jugo 5a - NetWork 9 - Dragan Panjkov 8 5 - NetWork 9 -Lobby Bar 9 - NetWork 9 - Nagradna igra 10 - NetWork 9 - Nagradna igra

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ova inovatorica pronašla je način kako ‘isprintati’ šminku uz pomoć običnog računara