Večeras VAGININI MONOLOZI u Kriterionu

Koliko je teško reći vagina? Da li vagine govore i šta nam to poručuju? Ko su žene iza vagina i šta to sve doživljavaju u svojim životima, a o tome ne govore? Predstava Vaginini monolozi bavi se upravo ovim pitanjima i predstavlja raznolika iskustva žena o kojima se rijetko priča. Bazirana je na oko 200 intervjua koje je autorica i aktivistica Eve Ensler uradila sa ženama iz raznih društvenih, ekonomskih i drugih krugova, a njihova iskustva pretočena su u monologe koji su na momente komični, tragični i ponekad kontroverzni.

 

Vaginini monolozi

 

Svakog februara predstava se izvodi širom svijeta u okviru V-Day kampanje da se zaustavi nasilje protiv žena i djevojčica. Ove godine sarajevska će publika imati priliku pogledati raznovrsne priče žena u Kriterionu, 27.februara 2017. u 20:00 časova, u organizaciji aktivistkinja i aktivista okupljenih oko Feminističke škole Žarana Papić.

 

Cijena ulaznica je 3 KM, a prihod od predstave namijenjen je podršci rada organizacije Sigurna kuća—Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici u Sarajevu.

 

Ukoliko želite saznati šta bi to vagine rekle da mogu govoriti te zašto su neke vagine ljutite, ne propustite ovogodišnje Vaginine monologe!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
A$AP Mob: Nova era hip-hop stila