Večeras VAGININI MONOLOZI u Kriterionu

Koliko je teško reći vagina? Da li vagine govore i šta nam to poručuju? Ko su žene iza vagina i šta to sve doživljavaju u svojim životima, a o tome ne govore? Predstava Vaginini monolozi bavi se upravo ovim pitanjima i predstavlja raznolika iskustva žena o kojima se rijetko priča. Bazirana je na oko 200 intervjua koje je autorica i aktivistica Eve Ensler uradila sa ženama iz raznih društvenih, ekonomskih i drugih krugova, a njihova iskustva pretočena su u monologe koji su na momente komični, tragični i ponekad kontroverzni.

 

Vaginini monolozi

 

Svakog februara predstava se izvodi širom svijeta u okviru V-Day kampanje da se zaustavi nasilje protiv žena i djevojčica. Ove godine sarajevska će publika imati priliku pogledati raznovrsne priče žena u Kriterionu, 27.februara 2017. u 20:00 časova, u organizaciji aktivistkinja i aktivista okupljenih oko Feminističke škole Žarana Papić.

 

Cijena ulaznica je 3 KM, a prihod od predstave namijenjen je podršci rada organizacije Sigurna kuća—Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici u Sarajevu.

 

Ukoliko želite saznati šta bi to vagine rekle da mogu govoriti te zašto su neke vagine ljutite, ne propustite ovogodišnje Vaginine monologe!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako je J.K.Rowling reagirala na golišave fotografije Matthewa Lewisa