Veliki Get EXITed događaj u Strumici pred više od 20.000 posjetitelja nadmašio sva očekivanja!

Release Date
08/09/2022

Veliki Get EXITed događaj koji je sinoć održan pred više od 20.000 ljudi u Gradskom parku u Strumici, u organizaciji EXIT tima, uz maratonski muzički program u trajanju više od 10 sati, nadmašio je sva očekivanja brojne publike. Fenomenalnom atmosferom i energijom, uz izvrsnu posjećenost koja je prešla kapacitet prostora u kojem je događaj održan, ovaj je party parirao najvećim događajima u Makedoniji i nagovijestio razmjere novog Exitovog festivala čije je pokretanje planirano za sljedeću godinu.

Svojim fantastičnim nastupima domaću, ali i publiku iz Bugarske, Grčke i Srbije, oduševila su vodeća imena svjetske i regionalne muzičke scene – talijanska techno zvijezda Deborah De Luca, globalni hitmaker, producent i DJ Mahmut Orhan, neprikosnovena balkanska trap kraljica Senidah, jedan od najpoznatijih regionalnih DJ-eva Kristijan Molnar, kao i lokalni izvođači Dina Jashari i Drugari, 21 Vek i DJ Goce SAF & DJ Chvare (Funky Fresh).

Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo događajem u Strumici i objasnio da je Get EXITed uvod za festival koji će se održati 2023. godine.

– EXIT porodica festivala je trenutno jedna od najbrže rastućih festivalskih grupacija na svijetu s 12 festivala u sedam država. Sigurni smo da su svi preduvjeti tu da i Makedonija dobije jedan veliki festival kakav zaslužuje. Iz već 20 godina iskustva rada s Exitom, vidim da je ovdje prisutna energija koja je potrebna da se dogodi jedan takav festival, smatra Kovačević.

Veliki Get EXITed party posjetio je i gradonačelnik Strumice Kosta Kostadinov, koji je skrenuo pažnju na značaj ovog događaja u ovom trenutku.

– Strumica večeras slavi, uoči velikog 8. septembra, dešava nam se divan i spektakularan događaj o kojem smo do sada mogli samo sanjati. Večeras se u Strumici dešava Get EXITed i ne treba trošiti riječi da bi se shvatilo pravo značenje ovog glazbenog događaja, rekao je Kostadinov.

Dio Get EXITed muzičkog spektakla bio je i svojevrsni vinsko-gastronomski program koji je predstavio najbolje vinarije i lokalne proizvođače tradicionalnih specijaliteta makedonske kuhinje. Cijeli projekt realiziran je uz podršku Vlade Sjeverne Makedonije i općine Strumica, kao nastavak sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana koji je održan prije nekoliko dana u Beogradu, a u sklopu projekta Otvoreni Balkan koji pruža prostor za unapređenje turizma i kulturne saradnje susjednih zemalja regije.

Ova ljetna zabava za pamćenje napravila je odličan uvod za pokretanje velikog Exitovog festivala u Makedoniji, koji je planiran za sljedeću godinu kada će postati nova važna turistička atrakcija Balkana, i koja je već prve godine popunila sve smještajne kapacitete u Strumici i okolici.

EXIT je najveća organizacija glazbene industrije Jugoistočne Europe, koja osim samog Exita, koji se više od 20 godina tradicionalno održava u Novom Sadu, ima 12 svojih festivala u sedam zemalja. Do sada je organizirao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumunjskoj, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, koncerte Robbie Williamsa i Madonne u Beogradu, Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i mnoge druge.

Misija Exita od samog nastanka je povezivanje regije i promocija mira, kao i brendiranje destinacija i obogaćivanje kulturne ponude kroz razvoj kreativnih industrija i festivalskog turizma.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Anketa: Ko je zgodniji – Al Pacino ili Robert De Niro?