Više od hiljadu zombija iz cijele regije na Electric Halloween Festivalu!

Najstrašniji događaj u regionu u organizaciji Moondance Festivala obilovao je maštovitim kostimima i maskama, doživjeli smo i pravi dolazak mrtvih iz kovčega koji je prenesen kroz klub do bine, a sve je to propraćeno još strašnijim acid house i acid techno zvucima! U klubu sa najvišim produkcijskim standardima u Hrvatskoj, iskustvo Electric Halloweena je doseglo novu dimenziju. U noći punoj zombija, vještica, vampira i drugih kreatura izašlih iz najdubljeg undergrounda otkrivene su maske i kostimi koji su se mjesecima pažljivo pripremali.

 

Electric Halloween Festival (4)

 

Bogati line-up u splitskom klubu Central otvorili su DJ-evi Edy C i Jock koji su energičnim setom zagrijali zombije za početak strašne noći. Acid i techno zvučni talasi mogli su se čuti u setu April iz Banja Luke, koja se ovom prilikom po prvi put predstavila splitskoj publici. Nakon ove dame ultra mračni set odradio je još jedan DJ iz BiH, Borgie iz Sarajeva.

 

Tačno u dva sata iza ponoći, u već prepunom klubu, ogromni kovčeg prenesen je kroz klub do spektakularne bine što je označilo početak seta zvijezde večeri. Pionir hip house-a, legendardni DJ iz Čikaga, Tyree Cooper publiku je osvojio svojim classic house setom povremeno začinjen hip houseom i acid zvukovima koje je vrtio do ranih jutarnjih časova.

 

Electric Halloween Festival (6)

 

Ali, ni tu nije bio kraj ovoj mračnoj noći jer je zadnji set bio rezervisan za domaćina večeri! Velika podrška ukazana je Peri FullHouseu aka Skeptiku, koji je odradio vrhunski vinilni acid house set iz svoje bogate kolekcije ploča. Set je propraćen brojnim aplauzima zombija koji su neumorno plesali do zore, a veče se završilo uz zvuk Kinka i njegovu fenomenalnu traku Valentine’s Groove.

 

Kombinacija vrhunskih DJ-eva, spektakularne scenografije i kostimografije, kao i jedinstvenog acid zvuka, svrstala je Electric Halloween na sam vrh događaja takvog tipa u regionu za kojeg se i ovog puta tražila karta više. Jedva čekamo naredno izdanje najvećeg i najstrašnijeg okupljanja zombija u organizaciji Moondance Festivala!

 

Electric Halloween Festival (1) Electric Halloween Festival (2) Electric Halloween Festival (5)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Španiji se otvara THE SHIRE park