Volkswagen vraća legendarni kombi

Nakon brojnih glasina o povratku slavnog Volkswagenovog kombija, od kojeg smo se oprostili prošle godine, na posljednjem New York Auto Showu  član VW-ove uprave Heinz-Jakob Neusse izjavio je za Autocar kako  rade na razvoju novog modela koji će biti pokretan električnom energijom.

 

Volkswagen-Electric-Hippie-Van 1

 

Volkswagen je prvi minibus napravio 1950. godine, a proizvodnja je ’70-tih godina prošlog vijeka preseljena u Brazil, da bi 2014. bila u potpunosti obustavljena. Romantična predstava o slavom kombiju nastala je tokom šezdesetih godina 20. vijeka kada su ga osvojili i prisvojili prije svega mladi u razvijenim zapadnim zemljama. Postao je simbol hippie kulture, a korišten je kao prijevozno sredstvo, ali i kao kuća na točkovima.

 

Od 1950. godine Volkswagen je u pogonima širom svijeta proizveo više od 10 miliona ovih vozila, dok je samo u Brazilu izrađeno 1,5 miliona. Nova generacija kombija trebala bi se početi proizvoditi 2017. godine u postrojenju VW u Pueblu u Meksiku.

 

volkswagen-bulli

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Humus, najzdraviji namaz na svijetu, stigao na bh. tržište