Vrhunski koncert i funky magija Siktera oduševila krcati Studio 2 BHRT-a

Sinoćnji koncert će dugo biti u sjećanju više od 400 posjetitelja i ljubitelja kultne sarajevske grupe Sikter. U krcatom Studiju 2, nastupu trajanja devedeset minuta ispunjenih najvećim hitovima, ali uz nove aranžmane i veliku energiju, koja je dugo čekala da se nanovo manifestuje, bend je dao 101 posto svog kapaciteta. Gromoglasni pljesak i sjajan feedback publike nije izostao u ovom, za koji mnogi kažu jednom od najboljih živih izdanja Siktera.

 

Gosti na koncertu bili su sjajna Dunja Galineo Kajević, Dušan Vranić Duco, Mirela Laković i sarajevski majstor muzike, multi instrumentalist, kompozitor Jadranko Dado Džihan. Emotivnim super nastupom grupa Sikter je svirala i za slušatelje BH radija 1 koji su pratili koncert u diretktnom prijenosu.

 

sikter (3)

Sikter, jedinstven bend na našim prostorima, svoju je veliku popularnost postigao upravo super muzičkih hitovima, sjajnim aranžmanima i živom svirkom u kojoj su svi prisutni na koncertu u Studiju 2 uživali. Svoju transformaciju Sikter je od nastanka 1990. doživo nekoliko puta, ali u suštini su ostali dosljedni više muzičkih stilova poput: soula, funka i rock ‘n rolla.

 

BH Radio 1 realizira direktne prenose svih koncerata iz Studija 2, dok BHT 1 snima i odloženo ih emitira. Drugi koncert iz serije Studio 2 Live bio je nastup Erogenih Zona, snimljen 26.4.2016, a moći ćete ga pratiti u programu BHT 1 9.2. 2017. Za zadnju sedmicu februara 2017. iz Muzičke produkcije BHRT-a najavljuju promociju novog albuma i koncert popularne grupe Regina.

 

sikter (4) sikter (5) sikter (6) sikter (7) sikter (8)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sjećanje na profesoricu Nirman Moranjak-Bamburać