Vrhunski producenti, François X i Nihad Tule nastupit će u klubu Trezor

Release Date
05/10/2022

Decibel u saradnji sa klubom Trezor organizuje veliki klupski party na kojem će nastupiti dva sjajna DJ-a i producenta, François X i Nihad Tule. Ovo će ujedno biti posljednji event u organizaciji Decibel promoterske organizacije koja je u posljednih pet godina organizovala više od 40 događaja, ugostila velika techno imena poput Rebekah, Regala, Steva Bicknella i mnoge druge te unaprijedila razvoj lokalne muzičke scene.

François X je jedan od ključnih figura francuske underground techno scene. FX Zoumenou poznatiji kao François X je svjetski priznati DJ i producent sa brojnim nastupima u kultnim klubovima poput Berghaina u Berlinu, Fabrica u Londonu, Robert Johnson u Frankfurtu, te gostovanjima na mnogim svjetskim festivalima. Kao producent, prepoznatljiv je po izdanjima za izdavačke kuće poput MDR i Deeply Rooted, kao i DEMENT3D  i XX LAB koji je lično pokrenuo. Njegov miks za Boiler Room smatra se jednim od najboljih za ovu popularnu muzičku platformu.

Drugi gost je Nihad Tule, bh. DJ i producent sa trenutnom adresom u Berlinu. Nihad se u zadnjih nekoliko godina ističe vrhunskom produkcijom futurističkog techno zvuka i energičnim nastupima u legendarnim klubovima poput Berghaina i Tresora u Berlinu. Osnivač je izdavačke kuće SLOBODA sa izdanjima na Random Island, Skudge i Drumcode LTD koja su jako jako dobro prihvaćena, te dobivaju podršku od velikih imena kao što su Adam Beyer, Ben Klock, Marcel Dettmann, DJ Rolando, Joel Mull, ROD itd. Nihad će nastupiti po prvi put u Sarajevu.

Decibel: the last episode događaj održat će se u petak, 14. oktobra, s početkom u 23:00h. Lokalnu podršku gostima pružit će Edib D i Adnoir u b2b izdanju, u čijim setovima ćemo također imati priliku da uživamo. Edib D je jedno od najvećih imena bh. elektronske scene u zadnjih 20 godina i menadžer kluba Trezor, dok je Adnoir rezidentica kluba i pokretač vlastite Legato serije techno partija.

Glavni sponzor događaja je Sarajevska pivara. Karte u pretprodaji po cijeni od 19 KM su dostupne do 10.10. na servisu www.kupikartu.ba, te na vratima kluba, na dan eventa, po cijeni od 25 KM.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najtraženiji izvođač Amsterdam Dance Eventa pojačava No Sleep: Reinier Zonneveld prvi put u Beogradu! Stižu i Partiboi69 i Regal!