Vuna 02 / Mekana forma toplote ili gnijezdo koje život znači

Ilustracije sova sa očima koje nikad ne znaš u kom pravcu gledaju, znakovi pored puta i šare koje život znače – ideje su nove kolekcije Aleksandra Škorića, umjetnika, grafičkog i modnog dizajnera. Riječ je o nastavku priče koju je započeo prije dvije godine preispitivanja balkanskog dekorativnog nasljeđa kao što su šare na ćilimima što je želio prenijeti na odjevnu formu ali u nekom minimalističkom smislu.

 

Njegova odluka da radi u Sirogojnu je bila uslovljenja tradicijom koja ide više od 50 godina, ali njegova želja je bila da se stvari osavremene, ali vrate tradiciji jednostavnim formama i šarama koje su pojednostavljene i predstavljene u obliku logotipova. Ideja su balkanski Gorštaci, okrenuti ka jednostavnom, ruralnom i pomalo lucidnom.

 

Vuna 02  Aleksandar Škorić (2) Vuna 02  Aleksandar Škorić (3)Vuna 02  Aleksandar Škorić (4)Vuna 02  Aleksandar Škorić (5)Vuna 02  Aleksandar Škorić (7)Vuna 02  Aleksandar Škorić (6)Vuna 02  Aleksandar Škorić (9)Vuna 02  Aleksandar Škorić (8)Vuna 02  Aleksandar Škorić (10) Vuna 02  Aleksandar Škorić (12) Vuna 02  Aleksandar Škorić (11)

Fotografije_Mina Šarenac i Olja Markovića

Art direkcija_Aleksandar Škorić, Mina Šarenac i Olja Marković

Make-up_Irena Miletić

Modeli_ Jelena Živanović i Miloš Radovanović

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Look dana: Aleksandar Brezar