Wardruna premijerno u Hrvatskoj!

Kultna norveška dark folk grupa Wardruna po prvi put stiže na ove prostore. Svoj spektakularni audio vizualni show donose u nedjelju, 7.4.2019. u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3fnPwj1AMpo[/youtube]

 

Wardrunu su 2002. osnovali Einar Selvik i Gaahl, bivši članovi black metal benda Gorgoroth, zajedno s Lindy Fay Hella, u želji da stvaraju muziku temeljenu na nordijskoj kulturi. Dosad su objavili tri albuma, svaki baziran na setu runa upotrebljavajući historijske i tradicionalne instrumente te kombinirajući ih sa zvukovima iz prirode i elektronikom. Globalni proboj doživjeli su 2014. kad su pozvani da zajedno s Trevorom Morrisom naprave muziku za drugu sezonu hit serije Vikinzi. Na krilima ogromnog uspjeha serijala album Runaljod – Ragnarok debitirao je na prvom mjestu Billboardove top liste world izdanja.

 

wardruna_haakonshallen_2016_ester_segarra_02

 

Posljednjih godina Einar Selvik izvodio je akustične verzije Wardruninih pjesama i muzike skladane za Vikinge. Koncertnu energiju zabilježio je na novom izdanju Skald koje će biti objavljeno 23. 11.2019.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CuWPsx6U8rU[/youtube]

 

Obožavani i iznimno cjenjeni od žanrovski šarolike publike Wardruna će premijerno stići i u Hrvatsku. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će ih u nedjelju, 7. 4. 2019. godine.

 

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak, 22.10. po cijeni od 170, 200 i 230 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima, u sustava ulaznice.hr i na blagajni Lisinskog.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zašto su cekeri odličan izbor i alternativa plastičnim vrećicama?