WAS HERE: Muške majice oslikane ženskim tijelima

Sarajevska dizajnerica Naida Begović, iz kreativnog tima She:You, predstavila je konceptualni projekt Was here inspiriran ostavljanjem traga u nečijem životu. Riječ je o limited edition muškim majicama oslikanim ženskim tijelima.

 

 

– Oslikala sam 5 ženskih tijela bojama za tekstil i “print” na majici je trag pravog, živog tijela. Otisak se nalazi sa unutrašnje strane majice, tako da muškarac nosi otisak uz tijelo. Sa vanjske strane je print “__ was here”. Neko je bio tu i ostavio je trag. Bojom koja se ne može opratiMajice su inspirirane konceptom Yvesa Kleina “Living brush”. On je oslikavao naga ženska tijela, a žene su ostavljale trag na platnu , rekla je za naš portal dizajnerica Naida Begović.

 

Fotografije je radila Nina Mašić-Lizdek. U prodaji će osim ovih majica biti i paket koji sadrži majicu, kist i boju za tekstil, tako da svako može napraviti svoj otisak i pokloniti voljenoj osobi.

 

Projekt je prošao u selekciju od 68 najboljih radova na Mikser festivalu u okviru Ghost projecta, a izabran je u selekciji od 215 radova iz 13 zemalja.

 

Was Here (1) Was Here (2) Was Here (3) Was Here (4) Was Here (5) Was Here (6) Was Here (7) Was Here (8) Was Here (9) Was Here (10) Was Here (11) Was Here (12) Was Here (13) Was Here (14)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mateyaneira: Dezeni, krojevi i teksture kolekcije MELLOW kroz objektiv Franje Matkovića