Wes Anderson dizajnirao bar za Pradu

U sklopu kompleksa Fondazione Prada, otvoren je bar za čiji je dizajn zadužen poznati reditelj Wes Anderson. Ovo nije prvi put da prestižna modna kuća sarađuje sa poznatim režiserom, jer su i 2013. Prada i Anderson sarađivali u okviru mini filma Castello Cavalcanti, u kojem glumi Jason Schwartzman, međutim da će poznati režiser da se upusti u kreiranje malog bara sa pomodnim toaletom, veselim tapetama i koloritom svedenim stolovima, bilo je više nego neočekivano.

 

wes-anderson-bar (2)

 

 

Bar nosi zanimljiv naziv Luce, a iako ga mi vidimo kao savršeno mjesto na kojem bi mogao da se snimi neki, makar i kratak Andersonov film, on tvrdi da bi na takvom mestu bilo mnogo bolje napisati scenario za film. Kaže da je mjesto inspirativno, da pruža mir i mnoštvo sitnih oldtime zanimacija, poput flipera.

 

wes-anderson wes-anderson-bar (3)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Film Jasmile Žbanić, dobitnik tri nagrade Evropske filmske akademije, među kojima i za najbolji film, dostupan online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba