Wizz Air je i ove godine dio Movembera: Brkovi za zdravlje muškaraca

Datum objave
17/11/2021

Wizz Air se i ove godine pridružio Movemberu, globalnom pokretu za muško zdravlje koji ima za cilj pomoći muškarcima širom svijeta da žive sretnije, zdravije i duže. Najbrže rastuća aviokompanija u Evropi pozvala je sve svoje uposlenike, one u uredima, kao i kabinsko i letačko osoblje, da na ovaj način podižu svijest o muškom fizičkom i mentalnom zdravlju.

Movember je vodeći svjetski pokret posvećen mijenjanju svijesti o muškom zdravlju. Naziv je dobio kombinacijom riječi koja u engleskom jeziku označava brkove i naziva mjeseca novembra, u kojem se svake godine obilježava upravo puštanjem brkova. Cilj inicijative je podizanje svijesti o zdravstvenim poteškoćama muškaraca, kao što su rak prostate i rak testisa, kao i prevencija samoubistava.

Globalno muškarci umiru pet godina ranije u odnosu na žene i većinom od bolesti koje se mogu spriječiti. Pandemija koronavirusa nastavila je da negativno utječe na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

Ako se otkrije na vrijeme, stopa preživljavanja od raka prostate veća je od 98%. Otkrije li se kasno, ta stopa pada ispod 26%. Rak prostate je drugi najčešći oblik raka kod muškaraca u svijetu. Ako imate 40 godina ili više, trebali biste otići na PSA testiranje.

– Iako će naši brkovi rasti iza maski, ova sjajna inicijativa označava priliku za početak razgovora koji spašavaju živote, kao i istraživanja kako bi se muškarci motivisali da rade u korist svog zdravlja. Pridružili smo se ovoj plemenitoj inicijativi jer brinemo o zdravlju naših kolega i putnika. Iako o zdravlju muškaraca treba voditi računa tokom cijele godine, Movember je jedinstven period za bavljenje ovom temom  na globalnom nivou, rekao je Andras Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija u Wizz Airu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Trokutov hvaljeni EP ROTATE, ALIGN live u sklopu Eksperiment sessiona