WomEmpower izložba u Kriterionu

WomEmpower festival, koji je održan u septembru ove godine predstavlja izložbu radova s održane likovne kolonije koja je okupila umjetnice iz BiH, regije i inozemstva. Izložba će se održati u subotu, 8. decembra 2018. u Kriterionu s početkom u 20 sati.

 

Na likovnoj koloniji umjetnice su putem slika ispričale intimne ispovijesti i svoj stav o ženama. To su : Sunita Fišić, Ale Senso, Nataša Konjević, Ljiljana Galušić, Zdenka Domačinović, Anja Maričić, Antonija Tolić, Irma Garibović, Keni Anders, Katarina Stojčević, Florencia Perlini, Natalija Domačinović Ferina, Vildana Hrnjić i Julie Ribera.

 

WomEmpower festival proizašao je iz Street Arts Festivala u Mostaru . Održan je u septembru 2018. godine u vidu umjetničke razmjene u Berlinu i Mostaru. Okupio je preko 30 umjetnica i aktivistica koje su razmijenile svoja iskustva i talente, te koje su kroz umjetničke programe i dijalog propitivale teme koje se tiču žena, ženskih prava, spolne određenosti i ravnopravnosti.

 

Festivalom se stvorila multikulturalna umjetnička platforma koja ima akcenat na propitivanju umjetničkih ideja i sloboda, međusobnoj podršci žena iz BiH, regije i inozemstva, te planiranju budućih zajedničkih suradnji.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Đina Jakir: Couchsurfing nije besplatan smještaj, nego način da upoznamo ljude i njihove običaje