XXVIII POZORIŠNI DANI od 10. do 20. novembra u NARODNOM POZORIŠTU TUZLA

Datum objave
02/11/2022

Pripreme za pozorišnu reviju Tuzlanski pozorišni danise privode kraju u Narodnom pozorištu Tuzla. Ovogodišnja revija će se održati od 10. do 20. novembra tekuće godine, a na programu je ukupno devet predstava domaćih i regionalnih produkcija.

Svečano otvaranje Revije je zakazano za četvrtak, 10. novembar u 19,30 sati, premijernim izvođenjem predstave Djelidba po tekstu Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića. Prvo reprizno izvođenje zakazano je za dan poslije, 11. novembra u 19,30 sati.

Bosansko narodno pozorište Zenica će na Reviji učestvovati sa predstavom Tri dana, po tekstu Romana Sikore i u režiji Tanje Miletić Oručević, a publika će predstavu moći pogledati u subotu 12. novembra u 19,30 sati.

U pratećem dijelu programa bit će organizovano Književna večer i promocija knjige Setilo se majke, autorice Brankice Damjanović, a promocija će se održati u  nedjelju, 13. novembra u 18,00 sati.

Predstava Lutka po tekstu Mire Gavrana i u režiji Adisa Bakrača,  u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo, će se odigrati u ponedjeljak 14. novembra u 19,30 sati. Pozorište mladih Sarajevo na ovogodišnjoj Reviji u programu učestvuje i s predstavom za djecu Tobija, u režiji Marija Drmaća, a predstava je na repertoaru u utorak 15. novembra u 11,00 sati.

Program revije se nastavlja u srijedu, 16. novembra u 19,30 sati, kada će publika moći pogledati predstavu Zbogom, KalifornijoNarodnog pozorišta Mostar, za koju je tekst napisala Emina Kovačivić i koju je režirala Lajla Kaikčija.

Hrvatsko narodno kazalište Mostar će se na Reviji predstaviti sa predstavom Isus, sin čovječiji, po tekstu Halila Džubrana i u režiji Roberta Pehara, a predstava je na repertoaru Revije u četvrtak, 17. novembra u 19,30 sati.

Program revije namijenjen najmlađima nastavlja se izvođenjem predstave Kao Mačak u čizmama, u režiji Midhata Kušljugića, u koprodukciji ART Teatra Tuzla i Narodnog pozorišta Tuzla, a mališani će predstavu moći pogledati u dva termina. Premijerno izvođenje predstave je zakazano za petak, 18. novembar u 18,00 sati, a prvo reprizno izvođenje u subotu, 19. novembra u 12, 00 sati. Premijeru predstave Kao Mačak u čizmama će upotpuniti i promocija knjige Mali glumci, autora Midhata Kušljugića i Vahida Klopića.

Svečano zatvaranje revije je zakazano za 19. novembar, u 19,30 sati, na kojem će publika moći pogledati gostujuću predstavu Teror, autora Ferdinanda Von Schiracha i reditelja Ivana Funka, u koprodukciji Hrvatskog kazališta Pečuh i Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
RATM
RAGE AGAINST THE MACHINE podržavaju pravo na pobačaj i pozivaju na borbu