Y4: Klabika Collective slavi četvrti rođendan

Prije 46 godina u potkrovlju njujorške zgrade je pokrenuta ideja Lofta, utočišta za odmetnike clubbinga i avanturiste noćnog života. David Mancuso je stvorio novi, funkcionalan sistem. U svojoj istrajnoj borbi sa državnom administracijom uspio je da THE LOFT koncept postane prvi legalni underground party. Muzika se nije mixala u SYNC aranžmanu, imali su u tom trenutku najkvalitetniji sound system, te monetarnih transakcija nije bilo unutar kluba. Ulaz ste mogli obezbijediti samo ukoliko vas neko pozove da budete dio te priče. Status nije bio filter, fokus je bila čista zabava i vrhunac iskustva.

 

Danas, skoro 5 dekada poslije, pojavljuje se tim sarajevskih entuzijasta sa sličnim konceptom koji se može posmatrati kao evoluirana verzija prvobitnog NYC Lofta. The Loft – Sarajevo ima tendenciju da objedini ideje nekadašnjeg Lofta u poveznici sa aktuelnim trendovima.

 

y4-2017-vizual

 

Subota, 19.novembar u The Loftu Sarajevo je rezervisan za Event: Y4 u realizaciji tima Klabike koji rijedak raspored događaja u svojoj organizaciji nadomjeste izuzetnom posvećenošću detaljima i iskustvu posjetilaca – kvalitet prije ritmičke gimnastike.

 

U dnevnoj verziji posjetioci će imati priliku prisustvovati DJ Showroomu (radionici) gdje će probati najaktuelnije DJ set-upe za različite tipove nastupa u 3 odvojene DJ kabine. U saradnji sa Submarine Vibes i demonstratorima iz kompanije Artist, predstavit će se uređaji i demonstracija rada na istim, brandova kao sto su ALLEN&HEATH, NATIVE INSTRUMENTS, NOVATION i NUMARK.

 

Početak muzičkog dijela dnevnog programa je rezervisan za ekipu iz Banja Luke – nadolazeći RESTRICTED. Nakon toga Klabika Collective će predstaviti Live Stream / DJ set kao svojevrsnu retrospektivu dosadašnjih trekova koji su obilježili Klabika evente. Live CD recording će biti dostupan u kasnijoj distribuciji.

 

 

Ulaskom u noć počinje i zvanični rođendanski program Y4 / NO PROFIT – YES FUN na kojem će prisustvovati istinski štovaoci djela Klabike i partneri koji su doprinijeli da inicijativu iz podruma Holiday Inna preselimo na krov zgrade.

 

Za pozvane goste putem socijalnih mreža koji su potvrdili svoj dolazak putem e-mail adresse: office@klabika.org bit će organizovan dnevni event u Delikatesnoj Radnji 17.11. gdje će moći preuzeti svoje pozivnice. Na taj dan KLABIKA zvanično puni 4 godine postojanja.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
David Gandy: Bez Dolce&Gabbana i Light Blue kampanje danas ne bih bio tu gdje jesam