RuKom

Začinjene ruKomtvorine

Iza jednih crvenih vrata, u jednoj ulici otvorenog srca (Gazi Husrev-begova 54,Sarajevo), već nekih trideset mjeseci živi rukom. Otvaranjem ovih vrata otvara se svijet u kojem žive kreativnost i radost, tu žive ruKomtvorine u svom harmoničnom neskladu, svaka kao da priča svoju priču, a opet je priča zajednička.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

U svaku ruKomtvorinu, baš kao u izvrsno jelo, dodat je poseban začin. Ako je to neseser, futrola za mobitel ili ceker, sašiven je isključivo od pamučnih materijala koji se nabavljaju u inostranstvu, ako je zip-it torba, prvo je urađen dizajn, pa se štampa materijal i tek onda šije. Svaki rajf, broš, bedž ima svoju malu historiju. Neke ruKomtvorine nastaju simbizom sa dobrim i kreativnim ljudima i one dišu posebnim ritmom.

 

 

RuKom detalji za dom, predstavljaju most od stana do doma, jer se rade isključivo po narudžbi. Nemaju skladište za deko-stikere, kao ni za lustere, jer se svaki detalj prilagođava enterijeru. Po koji primjerak podmetača ili satova može se naći, ali rijetko je moguće naći dva ista.

 

U ovih 16 kvadrata nalaze se i ruKom suveniri, panorama grada aplicirana nekad na majicu, a nekad na notes ili magnet, a i ovdje je ideja vodilja drugačije i posebno.

 

rukom-1

 

A ko su akteri ruKom priče?

 

U glavnim ulogama, gdje uvijek potpuno i skroz igraju same sebe, su sestre Marina i Andrea Čavić, te njihova rodica Aleksandra Saltagić. Sa obzirom na to da imaju različita mjesta boravka, dva nasprema jedan za Sarajevo u odnosu na Beograd, a iza svakog detalja stoje zajednički, beskrajno su zahvalne zbog napretka tehnologija. Ponekad provedu i cijeli dan čavrljajući, ali zato vrlo često stvaraju čak i po dvadeset osam sati u toku jednog dana, kako bi ispoštovale rokove, koje same sebi postavljaju. A tada im u pomoć priskaču mame i tetke ili prijatelji koji svrate da popiju kafu, a dobiju neki radni zadatak.

 

– Trudimo se, da rutinu razbijemo neočekivanim, masovno pobijedimo individualnim, od bijele i crne ne dobijemo sivo nego šareno, jer kod nas se zvonkim poljupcima ljube crvena i ljubičasta, istaknula je Andrea.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Lažna Banksyjeva djela u New Yorku rasprodana u roku od sat vremena