RuKom

Začinjene ruKomtvorine

Iza jednih crvenih vrata, u jednoj ulici otvorenog srca (Gazi Husrev-begova 54,Sarajevo), već nekih trideset mjeseci živi rukom. Otvaranjem ovih vrata otvara se svijet u kojem žive kreativnost i radost, tu žive ruKomtvorine u svom harmoničnom neskladu, svaka kao da priča svoju priču, a opet je priča zajednička.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

U svaku ruKomtvorinu, baš kao u izvrsno jelo, dodat je poseban začin. Ako je to neseser, futrola za mobitel ili ceker, sašiven je isključivo od pamučnih materijala koji se nabavljaju u inostranstvu, ako je zip-it torba, prvo je urađen dizajn, pa se štampa materijal i tek onda šije. Svaki rajf, broš, bedž ima svoju malu historiju. Neke ruKomtvorine nastaju simbizom sa dobrim i kreativnim ljudima i one dišu posebnim ritmom.

 

 

RuKom detalji za dom, predstavljaju most od stana do doma, jer se rade isključivo po narudžbi. Nemaju skladište za deko-stikere, kao ni za lustere, jer se svaki detalj prilagođava enterijeru. Po koji primjerak podmetača ili satova može se naći, ali rijetko je moguće naći dva ista.

 

U ovih 16 kvadrata nalaze se i ruKom suveniri, panorama grada aplicirana nekad na majicu, a nekad na notes ili magnet, a i ovdje je ideja vodilja drugačije i posebno.

 

rukom-1

 

A ko su akteri ruKom priče?

 

U glavnim ulogama, gdje uvijek potpuno i skroz igraju same sebe, su sestre Marina i Andrea Čavić, te njihova rodica Aleksandra Saltagić. Sa obzirom na to da imaju različita mjesta boravka, dva nasprema jedan za Sarajevo u odnosu na Beograd, a iza svakog detalja stoje zajednički, beskrajno su zahvalne zbog napretka tehnologija. Ponekad provedu i cijeli dan čavrljajući, ali zato vrlo često stvaraju čak i po dvadeset osam sati u toku jednog dana, kako bi ispoštovale rokove, koje same sebi postavljaju. A tada im u pomoć priskaču mame i tetke ili prijatelji koji svrate da popiju kafu, a dobiju neki radni zadatak.

 

– Trudimo se, da rutinu razbijemo neočekivanim, masovno pobijedimo individualnim, od bijele i crne ne dobijemo sivo nego šareno, jer kod nas se zvonkim poljupcima ljube crvena i ljubičasta, istaknula je Andrea.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Uspješna sedmica za bh. metal scenu