Zagrijavanje za Central Dance Event 2022 uz Setha Troxlera, Âme live, Jimija Julesa, Kristijana Molnara i Dakissa

Datum objave
08/12/2021

Zagrijavanje za novogodišnji maraton Central Dance Event 2022 u petak 10. decembra u Luci Beograd predvode Seth Troxler – jedan od trenutno najprepoznatljivijih figura elektronske muzike, Frank Wiedemann – kompozitor, kreativni pokretač i jedna polovina popularnog njemačkog elektronskog sastava Âme, koji će izvesti svoj live nastup i Jimi Jules – muzičar i jedan od visoko cijenjenih andergraund DJeva. Lokalnu podršku pružit će im Kristijan Molnar – jedan od omiljenih regionalnih DJevea i Dakissa – junior haus scene i pobjednik ovogodišnjeg Let’s Mix It takmičenja, piše Blender.

Seth Troxler umjetnost DJinga učio je od svog očuha, a kasnije radeći za pultom u legendarnoj prodavnici ploča Melodies & Memories u Detroitu. Sredinom 2000-tih, kao tinejdžer, preselio se u Berlin i krenuo sa istraživanjem novih horizonata, nakon što je debitovao u Panorama Baru sa samo 18 godina. To je bio početak njegove DJ karijere. Svjetsku slavu stekao prepoznatljivim eklektičnim selekcijama Chicago housa, minimal techna i opskurnih indi numera. Od strane Resident Advisora izglasan je za najboljeg DJ-a na svijetu, dok je nekoliko puta krasio naslovnice Mixmaga.

Troxler je podjednako euforičan kada pušta muziku na podijumima za igru u nekim od najboljih svjetskih noćnih klubova, kao što su Circo Loco, Fabric, Panorama bar, Output, De School, Nordstern, The Lux ili Blitz,  kao i dok nastupa na najvećim festivalima, kao što su Glastonbury, Burning Man, Time Warp, Awakenings, Movement, Sonus, Sonar, Movement, Roskilde ili Sunwaves. Kao višestruki moderni umjetnik radio je u muzičkim institucijama, vodio brojne izdavačke kuće i nastavio svoju solo izdavačku karijeru, uključujući i skorašnju saradnju sa The Martinez Brothers na Crosstown Rebels.

Âme je njemački elektronski sastav koji čine Kristian Beyer i Frank Wiedemann. Spojeni ljubavlju prema detroitskom technu i čikaškom houseu još 2003. godine ovaj tandem kreće u potpunu dominaciju na polju svjetske elektronske muzičke scene. Dvije godine kasnije u Berlinu, zajedno sa Dixonom osnivaju izdavačku kuću Innervisions, jednu od najpriznatijih na elektronskoj sceni. Osim labela, predvode kultni Lost in A Moment serijal žurki, a vode i prodavnicu i distributersku kuću Temporary Secretary u Berlinu.

Ovaj dvojac publiku je osvojio prije 15 godina čuvenom numerom Rej koja se našla u setu skoro svakog DJa. Âme su česti gosti najpopularnijih svjetskih klubova kao što su Fabric, Berghain, Air, Trouw i mnogi drugi. Tokom skoro dvije decenije rada stvorili su veoma svestran prilaz tech house muzici. Spajanjem naočigled nespojivog, zajedno su uspjeli da bez premca koketiraju i kreću se kroz kompletnu historiju elektronske muzike, bez vezivanja za određene šablone i žanrove.

Jimi Jules stekao je diplomu Univerziteta Umjetnosti u Cirihu, gde se specijalizovao za miks i produkciju. Najprije je izražavao svoje živopise emocije na trubi, a kasnije i na bas tubi, dok je zatim prešao i na vokal. Tokom studija, Jimi Jules je pokazao svoje izuzetne vještine kao live izvođač elektro benda Le Dompteur, istovremeno gradeći reputaciju oko kultnih DJ setova u klubu Hive u Cirihu, gde je imao rezidenturu. Nakon što se preselio u Berlin, evropsku prijestonicu elektronske muzike, ubrzo je dobio rezidenturu u čuvenom klubu Watergate. U međuvremenu, klupska booking agencija prepoznala je njegov talent i uvrstila ga među svoge izvođače. Jimi Jules je nastupao po najvećim klubovima i festivalima i izdao veliki broj top 10 traka, dok je njegovo putovanje kroz mistični svijet umjetničke kreacije tek na početku.

U skladu sa važećim epidemiološkim mjerama u Srbiji, događaju će moći da prisustvuju posjetitelji koji posjeduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili su preležali Covid-19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Organizatori događaja su za sve kupce ulaznica obezbijedili testiranje brzim antigenskim testom, po promo cijeni od 350 dinara, od četvrtka 9. decembra do petka 10. decembra, u laboratorijima Aqualaba širom Srbije. Spisak svih laboratorija nalazi se na linku.

 

Central Dance Event 2022 line up

Central Dance Event Warm Up žurka je uvertira u deveto izdanje Central Dance Event novogodišnjeg maratona, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd. Line up novogodišnjeg maratona čini dvadeset izvođača – zvezde svetske elektronske scene: tehno heroina Amelie Lens, zaštitno lice modernog tech house zvuka Hot Since 82, holandska zvijezda Joris Vorn, balkanska ikona tehna Umek i tech house DJ, producent i organizator popularnih Circus žurki – Yousef, predvodnica palestinske tehno scene Sama’ Abdulhadi i Amyelle i lokalni heroji i heroine: Marko Nastić, Dejan Milićević, Ilija Đoković, Lea Dobričić, Andrew Meller, Marko Milosavljević, IDQ, Kid Kimi, Marko Vuković, Joma Maja, Groovyman, Mina Poznanović i The+.

Ograničen broj ulaznica za Warm up žurku za Central Dance Event 2022 mogu se kupiti putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mjestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po promo cijeni od 1390 dinara za parter i 1990 dinara za VIP galeriju.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
27. Sarajevo Film Festival: U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva 47 filmova