Zaljubili smo se u novu kolekciju MAKE ME nakita kreiranog u saradnji sa ENISOM ČIŠIĆEM

Kreativni dvojac kojeg čine Alisa Caber i Adi Rahić već gotovo dvije godine dizajniraju i izrađuju vizualno izuzetno dojmljiv nakit MAKE ME pročišćenih geometrijskih oblika i izrađen u potpunosti od prirodnih materijala. Prošle godine na GETID simpoziju Alisa je upoznala ilustratora Enisa Čišića koji je čekajući u redu na svoje predavanje počeo crtati portrete na akreditacijama ostalih učesnika (na kraju je završio sa 50-ak originalnih crteža) i predložila mu saradnju.

 

skica by Enis Čišić
skica by Enis Čišić

Nakit, kao mala savremena skulptura prepoznatljiva je u kvalitetnoj komunikaciji percepcije i stava, odnosno, to je umjetničko djelo koje naglašava kako individualnost umjetnika, tako i individualnost nositelja. Svojom egzistencijom, umjetnički nakit potiče stav prema njemu, te preko njega uočavamo karakterne vrijednosti nositelja, kao i kreativni naboj autoraKroz naše iskustvo koje smo imali na izložbi suvremenog umjetničkog nakita u Milanu došla nam je ideja da predložimo novi koncept nakita gdje bi Enisovo iskustvo u crtanju došlo u novi kontekst koji ujedno i prati samu scenu nakita kao umjetničkog predmeta i nosive umjetnosti. Sreli smo se na GETID simpoziju i tako je nastala limitirana kolekcija Make Me nakita, rekla nam je Alisa Caber.

 

make me enis cisic (2)
Svaki nakit nosi poruku, a takav je slučaj i sa nakitom Make Me kojim se može podcrtati određena ideja, izraziti emocija, interes za različite umjetničke pokrete dvadesetog stoljeća ili arhitekturu. Time predstavlja dobar medij, jer se nosi posvuda i može se na isti način koristiti kao i tekst, fotografija, film. Posebnu art noveau notu dale su mu ilustracije Enisa Čišića koje podsjećaju na vodena mitska stvorenja.

 

Make Me nakit nije jeftino dopadljiv – uniformiran i komercijalan, već vizualno dojmljiv.

 

Ukoliko i vi želite komad ovog nakita javite im se putem oficijelne Facebook stranice Make Me.

 

make me enis cisic (10) make me enis cisic (5) make me enis cisic (11) make me enis cisic (6) make me enis cisic (7) make me enis cisic (8)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.