Zašto koristiti prirodnu kozmetiku?

Release Date
03/06/2013

Zagovornici kozmetike na prirodnoj bazi uglavnom navode bezbjednost po zdravlje, kao osnovnu prednost, jer u prirodnoj kozmetici nema materija kakvih ima u konvencionalnoj kozmetici, za koje se, svako malo, otkrije da su štetne, poput nekih konzervansa.

Prirodna kozmetika jeste djelotvorna – na dugi rok. Ona nije tu za brze efekte – mada je i to moguće naročito kada je potrebno umiriti iritiranu kožu, ali je rezultat kontinuirane njege evidentan. Potrebno je i neko vrijeme kako bi se koža u potpunosti pročistila od hemije i navikla na nove sastojke i tek tada možete računati na prave efekte prirodne kozmetike. Budite strpljivi i dajte koži vremena da se pročisti.

Cilj svakog preparativnog kozmetičkog proizvoda nije da ostane na površini kože, već da se njegovi sastojci upiju u dublje slojeve kože i tako djeluju na pravi način. Prirodni sastojci ulaze duboko u organizam i djeluju u najdubljim slojevima kože.

Priroda u prirodnoj kozmetici djeluje na način da potiče kožu da sama radi, da sama proizvodi kolagenska i elastinska vlakna, da sprječava gubitak vlage, stvara lipide koji su joj potrebni te je štiti od negativnih vanjskih utjecaja. Drugim riječima, prirodna kozmetika za razliku od konvencionalne, aktivira prirodne metaboličke procese kože umjesto da ih nadomjesti. Često se mogu čuti komentari žena da im se koža navikla na neku kremu koja više ne djeluje iako su kremom bile oduševljene. Naime, već nakon par mjeseci svakodnevnog korištenja, koža razvije antitijela na umjetne hemijske sastojke i oni više ne djeluju.

Prirodna kozmetika ne stvara ovisnost kože i ne dovodi do pojave smanjenja namijenjenog učinka. Ako vam prava prirodna krema odgovara prvi dan, možete je koristiti godinama i uvijek će imati isto djelovanje na vašu kožu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.