Završena Microsoft NetWork 6 konferencija

Završena je trodnevna Microsoft NetWork 6 konferencija održana u Grand Hotelu Neum. Konferencija je okupila više od 700 vodećih ICT stručnjaka i menadžera, predstavnika izvršne vlasti, te 80 vrhunskih lokalnih i regionalnih predavača čime je još jednom potvrdila epitet najveće tehnološko-poslovne konferencije u BiH.

 

Završena Microsoft NetWork 6 konferencija (3)

 

Direktor Microsofta u BiH Omar Krivošija naglasio je da je konferencija u prethodna tri dana učesnicima ponudila brojne teme i izuzetno kvalitetna predavanja koja se tiču cloud servisa i cyber sigurnosti, te tranziciji na cloud servise i predstavljanje partnerskih rješenja.

 

Svake godine podižemo ljestvicu kada je u pitanju ova konferencija a sebi dajemo novi zadatak, da budemo još bolji i kvalitetniji sa što više učesnika i predavača, te ponudimo zanimljivije i korisnije teme. Sada već slobodno mogu reći da je ovo najveći poslovno-tehnološki događaj godine u BiH kojeg se ne možemo postidjeti nigdje u svijetu, kazao je Krivošija.

 

Završena Microsoft NetWork 6 konferencija (1)

 

Na konferenciji je održan i Okrugli sto o temi Cyber sigurnost i zaštita podataka u povezanom svijetu na kojoj je zaključeno da je cyber kriminal velika prijetnja za BiH. Predstavljen je i Microsoftov programu za sigurnost unutar vlada koji omogućava definiranje izazova i adekvatnih odgovora, a napravljena je i listu zaključaka s ciljem što efikasnije borbe protiv cyber kriminala, ali i jačanja svijesti građana o cyber sigurnosti.

 

Izuzetno smo zadovoljni feedbackom koji smo imali od prisutnih učesnika koji su potvrdili da su odabrane teme predavanja aktuelne za IT tržište, posebno one koje su bile usmjeren na cloud servise, jer u našoj zemlji raste interes za korištenje cloud usluga. Konferencija je bila značajna i za mlade, inovativne, studente iz BiH koji su predstavili svoja rješenja, kao i za Microsoft partnere, poručio je Damir Dizdarević, predsjednik udruženja MSCommunity BiH.

 

Ono što je novo u odnosu na prethodne godine je pred-konferencijski program pod nazivom Biznis plus u kojem je učestvovalo više od 70 bosanskohercegovačkih i regionalnih menadžera, a jedan od predavača bila je i Svetlana Cenić, doktor ekonomskih nauka.

 

Ova konferencija je pravo osvježenje. Izuzetna mi čast što sam dobila priliku biti jedan od predavača i to ljudima iz biznisa. Zahvaljujem se Microsoftu i vjerujem da će naredne godine konferencija biti još uspješnija, naglasila je Cenić.

 

U zabavnom dijelu konferencije učesnici su imali priliku uživati u predstavi poznatog glumca Zijaha Sokolovića, začetnika stand-up komedije na našim prostorima, te muzičkom nastupu poznate pjevačice Tijane Dapčević.

 

Završena Microsoft NetWork 6 konferencija (4)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nokia 8: Tri inovacije u precizno dizajniranom flagshipu