Zelena škola na Baliju

Kada bi vas pitali kako zamišljate idealnu školu, šta biste odgovorili? Neograničen otvoren prostor, sa puno svetlosti, vazduha, veselih boja? Kako vam se čini zelena škola? Škola koja je sasvim u skladu sa prirodom, neograničavajuća, a pored klasičnih školskih predmeta djecu uči i kako da sade i obrađuju zemlju, prave svašta svojim rukama i stvaraju? Utopijski, zar ne? E pa verovali ili ne, takva škola postoji. Na Baliju.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WQr36syiWTA[/youtube]

 

 

John i Cynthia Hardy osnovali su ekološku eko školu, a za projekt su dobili nagradu Aga Khan Award for Architecture, kao ekolozi i dizajneri koji brinu o planeti.

 

10_Green School

 

Kampus je komletno izgrađen od bambusa sa održivih plantaža, a energiju dobijaju putem hidro generatora i solarnih panela. Program u školi obuhvata inovativni pristup ekoloških predavanja za djecu od predškolskog uzrasta do gornjeg sekundarnog obrazovanja što je prag do 10 godina starosti. Također, podstiču svijet da podijele ideje, kopiraju model i implementiraju u lokalnim zajednicama širom planete.

 

05_Green School

 

Pridružite se Johnu Hardyu na obilasku zelene škole, njegove nezavisne škole na Baliju koja uči djecu kako graditi vrtove, kreirati (i završiti na fakultetu). Središnji dio kampusa je spiralno Srce škole, možda najveća samostalna građevina od bambusa na svijetu.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Freelancing sve popularniji u BiH