Zvanično otvoren jubilarni 60. Internacionalni teatarski festival MESS

Igranjem predstave Nije to to slovenskog reditelja Tomija Janežića, sinoć je u Sarajevu zvanično otvoren jubilarni 60. Internacionalni teatarski festival MESS. Predstava Nije to to prvi put povezuje Sarajevski ratni teatar SARTR, Kraljevsko pozorište Zetski dom sa Cetinja, Beogradsko Dramsko pozorište i Međunarodni teatarski festival – Scena MESS.

 

 

NLAB1828

 

Reditelj predstave Tomi Janežič o predstavi je rekao kako je bio izazov raditi predstavu kakvu do sada nije radio, ni što se tiče  formata koji je mnogo kraći od njegovih dosadašnjih radova, a ni po mnogo čemu drugom.

 

 U pitanju jedinstvena stvar, jedinstvena je za mene. U startu smo znali da imamo vrlo malo vremena da pripremimo predstavu, a nismo znali da će nas virus prekinuti… U vrlo kratkom, zgusnutom periodu smo napravili predstavu koja je kompleksna, suptilna, krhka i koja na čudan način povezuje stvari iako ima asocijativnu dramaturgiju koja pokušava uspostaviti polje aktivne fantazije. Predstavi je posvećena velika pažnja u likovnom, vizuelnom smislu. Pokušali smo postaviti vrhunske standarde. Čitavu predstavu doživljavam kao neku sliku, koja je istovremeno čin ili stav, zaključio je Janežič.

 

U predstavi igraju  Selma Alispahić, Karmen Bardak, Maja Ranđić, Maja Salkić, Dunja Stojanović, Jelena Laban, Emina Muftić i Amila Terzimehić.

 

NLAB1924

 

Kako smo ranije i najavili, Festival će biti održan u potpuno novom formatu i trajat će godinu dana, a svakog mjeseca, od septembra 2020. do kraja septembra 2021, publici će se predstaviti programski sadržaji koji su trebali biti održani od 1. do 9. oktobra ove godine.

 

NLAB2019

fotografije_Nikola Blagojević

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sneak peek video sa Fashion.Beauty.Love snimanja